Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3. Șefa DNA va dona suma de 250.000 de euro pe care o cere ca despăgubire

Data actualizării: Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea-1

Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3, dar și pe mai mulți jurnaliști de la acest post de televiziune. De asemenea, șefa DNA a cerut și daune de 250.000 de euro, bani care vor merge în scopuri caritabile.

Actualizare 14:00: Laura Codruţa Kovesi spune că va dona suma de 250.000 de euro pe care a cerut-o ca despăgubire.

„Au fost afirmații denigratoare și mincinoase la adresa persoanei mele și a funcției pe care o dețin. Am depus această acțiune în daune morale și pot spun că orice persoană care va mai face afirmații defăimătoare și mincinoase să-și asume responsabilitatea pentru ce afirmă și să suporte consecințele legale ale acestor fapte ilicite. Dacă voi câștiga procesul, banii îi voi folosi în scopuri umanitare și caritabile. Suma pe care o cer este de fapt o sancțiune care va fi aplicată pentru cei care au făcut afirmații denigratoare”, a spus Laura Codruța Kovesi.


Plângerea a fost depusă astăzi la Judecătoria sectorului 1 din Capitală. Vizați de plângere sunt și Mihai Gâdea, Radu Tudor, Răzvan Savaliuc sau Bianca Nae.

Șefa DNA a decis să depună plângerea ca urmare a unei emisiuni difuzate la sfârșitul săptămânii trecute de postul Antena 3, în cadrul căreia s-au făcut mai multe afirmații neadevărate la adresa sa, afirmații legate de o presupusă sumă de bani primită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Bercea Mondial a spus când a fost adus la audieri în dosarul în care este implicat Mircea Băsescu, din duba Poliției, că i-a dat 2 milioane de euro șefei DNA, și tot atunci a rostit și numele Liviei Stanciu, șefa ICCJ.

Laura Codruța Kovesi a spus, săptămâna trecută, la Digi24 că atunci când i s-a cerut lui Bercea Mondial să scrie despre acest lucru el ar fi refuzat categoric.

Laura Codruța Kovesi a mai spus în plângerea depusă că s-au făcut afirmații și despre viața sa personală. Șefa DNA cere daune în valoare de 250.000 de euro. 

Ea a mai înaintat o plângere și la CSM, în care a cerut să sesizeze Inspecția Judiciară pentru a apăra imparțialitatea și independența justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri