Laura Codruța Kovesi: Citarea lui Victor Ponta la DNA s-a făcut acum câteva zile. Reacția premierului

Data publicării:
Laura Codruta Kovesi-Mediafax Foto-Octav Ganea

Precizez ca am fost citat telefonic la sediul Guvernului de Procurorul Jean Uncheselu ieri dupa amiaza la ora 16.15! (...

Posted by Victor Ponta on Friday, June 5, 2015

Actualizare 15.35: Victor Ponta spune pe Facebook că a fost citat ieri de procurorul care instrumentează dosarul „Rovinari-Turceni”.


ACTUALIZARE 15.05. „În data de 6 mai s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru faptele pentru care, astăzi, s-a dispus începerea urmăriea penală față de anumite persoane”, a adăugat procurorul-şef al DNA.

Laura Codruța Kovesi a insistat că nu există nicio legătură între citarea lui Victor Ponta la DNA și depunerea moțiunii de cenzură în Parlament. „Procurorii nu urmăresc ce se întâmplă în spațiul public atunci când dispun anumite proceduri și atunci când citează persoane. Este o pură speculație pe care vreau să o infirm total. Pot să vă spun doar că procedura de citare a fost dispusă în momentul în care noi am primit o comunicare oficială din partea Parlamentului cu privire la respingerea solicitării noastre privind arestarea preventivă în acest caz. A doua zi, procurorul a dispus procedurile de citare, care s-au desfășurat conform Codului de procedură penală”, a precizat Laura Codruța Kovesi.   


Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă. Nu are niciun fel de legatură cu depunerea sau nu a unei moțiuni. S-a început urmărirea penală in rem în luna mai, deci este o perioadă foarte scurtă de la momentul la care s-au obținut anumite informații și până la emiterea ordonanței pentru efectuare, în continuare, a urmăririi penale”, a declarat Laura Codruţa Kovesi. 

VICTOR PONTA, URMĂRIT PENAL. Premierul Victor Ponta a venit în această dimineață la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul lui Dan Şova. La scurt timp, la audieri a venit și Dan Șova. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să-și prezinte demisia, însă Victor Ponta a replicat că nu demisionează.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri