Lazăr: Modificările la legile justiției ar putea fi contestate la CCR

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar 170928_CSM_005_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procurorul general Augustin Lazăr spune din nou că legile justiției nu trebuie modificate în procedură de urgență și că există instrumente juridice prin care aceste texte pot fi verificate. El nu a exclus nici varianta contestării la Curtea Constituțională a pachetului de legi.

„Dacă cineva vrea să modifice legile justiției, nu trebuie să o facă nici într-o comisie specială și nici într-o procedură de urgență. Noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toți românii, avem nevoie de o justiție bine conturată”, a spus Augustin Lazăr.

Întrebat ce va face după ce modificările la legile justiției vor fi votate, procurorul general a răspuns: „E o analiză în curs și vom prezenta instrumentele juridice - există instrumente juridice prin care se verifică aceste texte”.

Una dintre opțiuni este sesizarea Curții Constituționale, a adăugat Augustin Lazăr. El nu a dorit să spună ce alte variante mai are Parchetul General.

Nu este pentru prima dată când Augustin Lazăr vorbește despre instrumentele pe care le are pentru a împiedica modificările la legile justiției. „Avem, dar nu le anunțăm. Toate la momentul potrivit. Le pregătim”, a fost răspunsul procurorului general la întrebările jurnaliștilor, săptămâna trecută.

Șeful Parchetului General mai spunea că procurorii sunt „îngrijorați” de modificările aduse în Parlament.

„Noi suntem îngrijoraţi, Ministerul Public este îngrijorat şi societatea civilă văd că e îngrijorată de ceea ce se întâmplă. Adică, procedurile trebuie să fie transparente şi să se funcţioneze în mod legal, așa cum sunt prevăzute de lege”, a spus Lazăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri