Băsescu: Categoric, Florin Iordache nu mai poate rămâne ministru

Data publicării:
traian basescu, cadru apropiat

Preşedintele PMP, Traian Băsescu a afirmat sâmbătă, pe Facebook, că „la pachet” cu retragerea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale va trebuie pus şi ministrul Justiţiei, Florin Iordache, în condiţiile în care, „categoric”, social-democratul nu mai poate să facă parte din Guvern.

traian basescu, cadru apropiat

„Oare va fi suficient ? Până la urmă Dragnea a înţeles că trebuie să retragă ordonanţa de urgenţă pentru a diminua tensiunea din societate, dar şi pentru aducerea Codului Penal în Parlament spre a i se aplica necesarele corecţii impuse de hotărârile CCR şi de Directiva 343/2016 a UE”, a scris Traian Băsescu.

El a afirmat totodată că va trebui „pus la pachet cu retragerea ordonanţei” și ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

„Mă tem însă că nu va fi suficient. Foarte probabil, la pachet cu retragerea ordonanţei va trebui pus la pachet şi Ministrul Justiţiei Florin Iordache. Categoric, Florin Iordache nu mai poate rămâne ministru. Şi iarăşi mă întreb: va fi suficient pentru ca oamenii să se retragă din stradă?”, a subliniat fostul preşedinte.

Traian Băsescu şi-a încheiat postarea afirmând: „PS – Eu încă nu am un răspuns. Dar poate îmi spuneţi voi părerea voastră”. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Primul-ministru Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă, că va convoca mâine o şedinţă de Guver pentru aborgarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. 

”Am ascultat multe opinii din partidul din care fac parte de 20 de ani, din colegii din coaliţia guvernamentală, de la oameni simpli, am auzit vocea străzii. Vin azi după aceste opinii exprimate să vă spun decizia mea ca prim-ministru în ceea ce însdeamnă dezbaterea publică din aceste zile. Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România, care nu poate fi ruptă în două. România, prin ceea ce se întâmplă, pare ruptă în două, dacă nu în mai multe bucăţi. Este ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva”, a spus Grindeanu la începutul discursului său.

”Dincolo de mitinguri - şi am urmărit cu atenţie ceea ce s-a întâmplat în toată ţara şi am văzut poziţiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este că s-a creat un clivaj în societate. Pe de altă parte susţinătorii noştri ne îndeamnă să continuăm în ceea ce priveşte acest demers. Am luat câteva decizii: mâine vom face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe de urgenţă”, a spus Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...