Ce spune aparatul rusesc de propagandă despre Ro-mânia

Data actualizării: Data publicării:
170210_PROTEST_ZIUA_XI_GUVERN_00_INQUAM_PHOTOS_Adriana_Neagoe (1)
Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Tot ce se întâmplă acum în România e din vina Uniunii Europene, este concluzia unui material publicat de televiziunea de stat rusă săptămâna trecută. După ce arată câteva imagini de la proteste, corespondentul rus povesteşte cât de mult s-a deteriorat economia ţării de la aderarea la UE. Jurnalistul merge într-un canal din zona Gării de Nord, după care ajunge în cartierul Rahova şi vorbeşte despre sărăcia de acolo. După care se întoarce la proteste şi vorbeşte despre ajutorul care se lasă aşteptat de la Bruxelles.

Încă un simptom al degradării UE e corupţia. Următorul reportaj din interiorul Uniunii Europene vine din România. Autorul lui e Anton Leadov. După ce urmează, mă întreb pe cine ar mai putea inspira drapelul albastru cu stele. Poroşenko nu se pune!”, anunță prezentatorul reportajului.

„Problema rezolvării cu orice preţ a supraaglomerării din închisorile României a fost impusă de partenerii europeni. Există şi o pedeapsă din partea Curţii Europene pentru Drepturile Omului. Cu steagul UE în mâini, protestatarii de pe străzile din Bucureşti încă mai speră la un ajutor din partea fratelui mai mare, în această criză. Din partea Comisiei Europene, au venit deocamdată doar expresii de compătimire din partea lui Frans Timmermans. Vorbind despre proteste, iată cum repetă cuvântul "îngrijorare"”, relatează corespondentul postului de televiziune Rossia 1.

Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii au reuşit să obţină anularea orodonanţei. Dar încă nu e clar ce se va întâmpla cu funcţionarii care nu au loc în puşcării”, mai spune acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri