Gabriela Firea: Risc de incidente. Am dispus alertarea ambulanţelor şi poliţiei locale

Data actualizării: Data publicării:
gabriela firea pmb

Primarul general Gabriela Firea transmite că a dispus alertarea ambulanţelor, a ISU şi a Poliţiei Locale, în contextul în care sunt informaţii că la mitingurile din această seară ar fi persoane infiltrate care ar dori deturnarea manifestaţiilor. 

gabriela firea pmb

"Conform prevederilor legale, Primarul General are atribuţii şi în ceea ce priveşte siguranţă cetăţeanului. Motiv pentru care, am dispus convocarea de urgenţă a ATOP - Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în această seară, având informaţii potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunţat în mass-media de mai bine de 24 de ore că fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparţin anumitor organizaţii care doresc deturnarea manifestaţiilor de la scopul iniţial.

Au apărut deja incidente care se pot amplifica, în această seară. Am dispus alertarea, pentru astfel de situaţii, a ambulanţelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliţiei Locale.

Fac apel la instituţiile abilitate ale statului cu atribuţii în siguranţă naţională să ţină cont de acest semnal de alarmă pe care îl trag, având în vedere că pe teritoriul Capitalei sunt principalele instituţii ale statului, ambasade, consulate, aproape 3 milioane de locuitori, studenţi, turişti.

Că Primar General şi român sper că finalul acestor manifestaţii să ducă la întărirea încrederii cetăţenilor în instituţiile democratice ale statului, să păstrăm integritarea teritorială şi pacea în ţară, într-o perioada în care conflictele fac victime printre cetăţeni nevinovaţi atât în regiune, cât şi în alte zone ale lumii".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri