L. Dragnea despre OUG 13: Este abrogată. Vorbim despre nimic

Data publicării:
161227_PARLAMENT_DRAGNEA_03_INQ_Octav_Ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Ordonanţa de Urgenţă numărul 13 este abrogată şi toate discuţiile din jurul ei sunt inutile, spune preşedintele PSD. Liviu Dragnea afirmă că parlamentarii social-democraţi vor vora „aşa cum trebuie” pentru ca OUG 13 să nu mai existe.

Reporter: Ce se va întâmpla cu Ordonanţele 13 şi 14, ca decizie politică?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Am tot spu decizia asta politică, am dat şi comunicat de presă. De câte ori trebuie să o mai spun?

Reporter: Astăzi s-a amânat (OUG 13 – n.r.), de exemplu...

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Ordonanţa 13 este abrogată. Dacă colegii din Comisia Juridică ajung la concluzia că trebuie să o abrogăm încă o dată sau trebuie să facem orice e nevoie, o facem şi pe asta, cât de repede. A venit în Parlament, cred că săptămâna viitoare, luni sau marţi, Legea de aprobare a Ordonanţei 14 se adoptă, dacă e nevoie să facem ceva şi cu Ordonanţa 13, facem şi aici. Dar, nu vi se pare că discutăm, totuşi, despre nimic?

Reporter: Este o dezbatere la Senat. Colegul dumneavoastră (senatorul Şerban Nicolae – n.r.) anunţă că face o dezbatere publică, pe data de 21.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Eu v-am spus punctul meu de vedere. Noi avem o altă problemă. Ordonanţa 13, ordonanţa 14... Avem un vid legislativ care trebuia să fie acoperit de acea ordfonanţă, numărul 13. S-a presat abrogarea ei. Pe acel vid legislativ au apărut deja decizii ale instanţelor de judecată.

Reporter: Proiectul de lege care se referă la Ordonanţa 13 este în dezbaterea Parlamentului. Ce ar trebui să se întâmple cu acel proiect de lege?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Întrebaţi marii specialişti! Preşedintele a cerut să se abroge Ordonanţa 13, s-a cerut şi din alte părţi să se abroge Ordonanţa 13, Guvernul a abrogat Prdonanţa 13.

Reporter: Cum vor vora parlamentarii PSD proiectul de lege privind Ordonanţa 13?

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Vor vota aşa cum trebuie pentru ca acea ordonanţă să nu existe. Ne învârtim în jurul unei ordonanţe care este abrogată. Am înţeles că se mai caută un pretext de enervare. Nu există acest pretext.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri