Liviu Avram: Este un comportament banditesc

Data actualizării: Data publicării:
liviu avram bun

Este un comportament banditesc, a spus Liviu Avram, redactorul șef adjunct al ziarului Adevărul, despre adoptarea în Guvern a Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale. Jurnalistul a adăugat că se aștepta la adoptarea proiectului graţierii unor pedepse.

"Eu mă așteptam la așa ceva, știam că o vor face, nu știam că în noaptea asta. Ziarul Adevărul a obținut conținutul acestei Ordonanțe de Urgență și pot să vă spun că este dramatic. La abuzul în serviciu, Guvernul s-a îngrijit, după ce definește abuzul în serviciu lăsându-l neschimbat, tot cu 200.000 de lei prag, tot pedepse de la 6 luni la 3 ani sau amendă, mai bagă o dispoziție care arată că Guvernul știe că comite o ticăloșie și această dispoziție spune așa: dispoziția aliniatului 1 și 2, cele care definesc abuzul în serviciu, nu se aplică în cazul emiterii aprobării saua doptării actelor normative.

Sunt foarte curios dacă Guvernul va aștepta sau nu avizul CSM pentru această nouă formă a OUG. Bănuiala mea este că nu, pentru că domnul Iordache a zis în această seară că avem deja aviz de la CSM pe vechea formă, ceea ce este o bătaie de joc să trimiți la CSM un document pentru aviz știind foarte bine că nu mai ai ulterior ce face cu acel aviz. Nu pot decât să fiu de acord cu domnul Popescu, este o veritabilă lovitură dată de Guvern," spune Liviu Avram.

Întrebat de ce crede că au fost ignorate protestele, Liviu Avram a răspuns că "aveau nevoie de această Ordonanță ca să amnistieze mascat faptele de abuz în serviciu, tot ce s-a comis până acum, și cei care sunt acum în pușcărie, și cei care sunt acum anchetați sau judecați."

"S-a făcut numai pentru oameni politici, demnitari, funcționari, pentru că oamenii simpli nu pot comite abuz în serviciu. E total ilogic și mincinos ce spune acest ministru," mai spune jurnalistul.

Este un comportament banditesc, spune Liviu Avram legat de momentul ales pentru adoptarea proiectului graţierii unor pedepse. "Pentru că nu pot face altfel. Pentru că nu pot să facă un lucru pe care să-l asume politic, să-l anunțe, să știm la ce să ne așteptăm și să acționeze ca oameni politici maturi. Numai așa știu să facă, după cum au făcut și în Noaptea Neagră, și în Marțea Neagră și în 2012. Numai la ceas de noapte. Este un comportament banditesc," a adăugat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri