Mobilizare pentru mitingul copiilor: "Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii!"

Data publicării:
mars copii irina enea FB

Se fac pregătiri pentru mitingul copiilor. Mobilizarea se face pe Facebook, unde a fost deja creată pagina specială.

mars copii irina enea FB
FOTO Facebook - Irina Enea

Pe pagina de Facebook "Educație pentru democrație - marșul copiilor”, este lansat un apel de participare a părinţilor alături de copii.

Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest!
Ne vedem în Piaţa Victoriei începând cu ora 11:00, iar la ora 16:00 plecăm în marş către Parlament. Înainte să plecăm în marş, sau după ce ajungem la Parlament îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă să le apărăm viitorul!
În fapt, România nu e a noastră, e a lor.

(PS - Se aude că șpaga e o bomboană de copil.)”, este mesajul postat pe pagina evenimentului.

Până la ora acestei ştiri mii de persoane s-au arătat interesate sau şi-au exprimat intenţia de a participa.

O acţiune similară este organizată şi la Constanţa. Pa pagina evenimentului, adunarea este programată pentru orele 16.00 - 17.00, în faţa Prefecturii.

Iniţiativa a dat curs unor serii de comentarii diverse, de la aprecieri pentru iniţiativă, până la critici: 

"Rușine, locul copiilor e în parc la joacă!!!", susţine o persoană. 

"Aveam 6 ani la Revolutie. Ai mei m-au luat la toate mitingurile din Piata Universitatii. E greu de descris ce impact avea asupra mea energia multimii. Sa nu mai spun de bucuria de a lua parte la ceva serios impreuna cu cei mari, de a asculta discutiile, a incerca sa inteleg, de a fi acolo cu ei, pur si simplu. La 10 ani citeam toate ziarele din casa. Au fost perioade in viata adulta in care m-am desprins de stiri si de politica, dar in anii aia de inceput mi s-au format niste repere de gandire si un aparat critic care ma ajuta sa inteleg si sa discern ceea ce aud si sa fiu foarte sensibila la propaganda si minciuni. Cred ca sunt lucruri care pot sta alaturi de celelalte abilitati pe care educatia copiilor incearca sa le dezvolte", este un alt comentariu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În ultimele zile, la proteste au luat parte copii de toate vârstele.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri