OUG 13, respinsă în Comisia Juridică a Senatului

Data actualizării: Data publicării:
parlament

Comisia Juridică din Senat a decis, în unanimitate, să dea aviz negativ controversatei OUG 13, care a generat ample proteste în toată țara. Avizul este unul consultativ și discuțiile în plen ar putea începe chiar astăzi.

parlament

Este o săptămână de foc în privinţa controversatelor ordonanţe care vizează codul penal. Ordonanţa 14, cea care abrogă textul legislativ care a scos în stradă sute de mii de oameni urmează să primească votul final al deputaţilor. Soarta Ordonanţei 13 rămane, însă, incertă.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că ea va fi respinsă, ca să nu mai existe niciun dubiu.

Unii lideri ai PSD insistă însă că celebra ordonanţă ar trebui să devină lege.

La doar o zi după ce a declarat, la Bruxelles, că protestele l-au făcut să realizeze că adoptarea OUG 13 nu a fost decizia corectă, Sorin Grindeanu a spus altceva. Invitat într-o emisiune de televiziune, premierul a afirmat, că măsura nu a fost bine comunicată şi că „lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”.

Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii al Curţii Constituţionale şi care trebuie puse, conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, şi lucrul acesta se va întâmpla... Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezvbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri