Primele reacții ale opoziției la modificarea codurilor penale prin OUG

Data actualizării: Data publicării:
Iordache_BRIEFING_GUVERN_GRATIERE_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto InquamPhotos/Octav Ganea

Reprezentanții opoziției sunt revoltați de modul în care Guvernul Grindeanu a înțeles să procedeze pentru a opera modificări în legislația anticorupție. 

Iordache_BRIEFING_GUVERN_GRATIERE_13_INQUAM_Octav_Ganea
Foto InquamPhotos/Octav Ganea

„Ca hoții, noaptea, l-au albit pe Liviu Dragnea.  România se află într-un moment de cotitură. La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană și aproape 100 de ani de la Marea Unire, un partid câștigă alegerile și guvernează fără pic de rușine, pentru hoți”, a scris, pe Facebook, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan. 

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu le-a transmis marţi seară ministrului Justiţiei, Florin Iordache, şi liderului PSD, Liviu Dragnea, ”să le fie ruşine”, după ce Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale.

”Ruşine, domnule ministru Iordache! Ruşine, domnule Dragnea! Votul din decembrie nu vă permite bătaia de joc la adresa intereselor pe termen lung ale naţiunii!”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina personală de Facebook la câteva minute după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache a anunţat adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale. 

Nicușor Dan, liderul USR, a scris pe Facebook că „PSD și aliații lor au trecut azi linia roșie. Printr-o ședință de noapte, cu o ordine de zi neanunțată, Guvernul a adoptat ordonanța care îi dezincriminează pe Dragnea, Oprea, Udrea, Șova, Mazăre, Titus Corlățean și pe toți ceilalți”.

Liderul USR sugerează că soluția alternativă sunt protestele și cheamă populația în stradă.  „Acceptăm sau protestăm. De deznodământul acestei chestiuni depinde cum va arăta România în următorii ani. Vă invit să protestăm până la capăt", a scris Nicușor Dan, marți, pe Facebook.

La rândul său, deputatul USR, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, i-a cerut marţi seară Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a Guvernului de modificare a Codurilor penale şi a îndemnat la un protest în Piaţa Victoriei.

”USR cere public Avocatului Poporului să conteste OUG-urile la Curte. Este singura instituţie care mai poate limita mizeria. Domnule Ciorbea, o fărâmă de demnitate mai găsiţi? De dragul istoriei din anii 90”, a scris Ghinea pe Facebook la câteva minute după ce ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat adoptarea ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor penale.

”Haideţi la Victoriei, e prea mult”, a îndemnat Ghinea într-o postare ulterioară. 

Deputatul PMP Eugen Tomac a scris marţi seara, pe Facebook, că PSD „loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară”.

„PSD face ce ştie mai bine, loveşte din plin în inima democraţiei româneşti ştergând cu buretele tot ceea ce înseamnă hoţie în această ţară! Rămânem pe baricade şi luptăm pentru o Românie fără ticăloşi şi politruci ahtiaţi după banii publici”, a afirmat Eugen Tomac.

(sursa: News.ro, Agerpres)

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri