Ro-mânia | Poza de 35.000 de share-uri

Data publicării:
proteste

Instantanee de la proteste au ajuns în presă străină şi pe reţele de socializare. Unele dintre ele au adunat sute de mii de vizualizări şi au fost distribuite de zeci de mii de ori. Ba chiar au fost preluate inclusiv de BBC şi Euronews.

Video-ul făcut de Alex Damian a avut peste 600.000 de vizualizări pe Facebook şi a fost distribuit de peste 20.000 de ori de oameni din întreaga lume.

Alex Damian, vlogger: Practic stăteam cu camera în mână şi mă uitam în piaţă şi nu îmi venea să cred ce văd. Din cauza asta îmi şi tremura mâna. E o filmare destul de mişcată. Filmam şi mă uitam în piaţă şi nu-mi venea să cred ce văd. Trebuie să fiu sincer. N-am văzut niciodată aşa ceva. Numai în 1989, când eram copil. Este un sentiment copleşitor. Cât de mulţi oameni s-au adunat aici în fiecare seară. E fantastic. A fost ceva cu o energie incredibilă. Nu mai conta neapărat motivul. Conta faptul că după 27 de ani...atât de mulţi oameni au ieşit în stradă.

La fel de prezent la protestele din Capitală a fost şi fotograful Dan Mihai Bălănescu. El a surprins cea mai populară imagine de la proteste. A avut peste 35.000 de share-uri în mai puţin de 48 de ore.

Dan Mihai Bălănescu, fotograf: Am încercat să surprind adevărul şi realitatea. Vreau ca ce fac să reprezinte ceea ce s-a întâmplat. Fără a modifica, fără a-mi spune părerea mea personală. Nu am o culoare politică. Pe mine mă interesează să văd ce s-a întâmplat, să relatez şi să las oamenii să judece singuri. Este dreptul nostru democratic de a judeca fiecare ce se întâmplă aici.

Fotografia făcută de Dan a fost distribuită inclusiv de cei de la BBC şi EuroNews.

Reporter: De ce ai vrut să fotografiezi protestele?

Dan Mihai Bălănescu: Iubesc Bucureştiul. Am tot promovat oraşul şi este o parte a istoriei lui. Face parte din istoria lui. Indiferent de ceea ce se întâmplă, sunt momente pe care vreau să le surprind. În primul rând pentru mine şi apoi pentru generaţiile viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri