#Ro-mânia | Zeci de investitori au oferit gratis ceaiuri, mâncare şi cazare

Data actualizării: Data publicării:
ceai gratis

Unitatea românilor nu se rezumă numai la protestul împreună, în piaţa publică. Zeci de investitori bucureşteni şi-au pus benevol serviciile la dispoziţia protestatarilor. Le-au oferit ceaiuri, cafele, pizza şi sandvişuri, covrigi, supe şi chiar... cazare.

Constantin Tobiş este sibian şi a venit în Bucureşti strict pentru proteste. Pentru că nu a avut un buget tocmai mare pentru deplasare, a ales să se cazeze într-un hostel. La recepţie, însă, a aflat că banii puşi deoparte pentru cazare îi vor rămâne în buzunar.

Constantin Tobiş – protestatar: „La recepţie am fost întrebat dacă am venit pentru protest, şi când am spus că DA, au spus că o să pot sta gratuit”.

Fericit, Constantin le-a dat vestea şi prietenilor rămaşi acasă, la Sibiu. O parte l-au urmat, au stat o zi şi au plecat. Pe alţii îi aşteaptă să ajungă în Bucureşti, ori în seara asta, ori mâine.

Constantin Tobiş – protestatar: „Unii oameni vin, alţii oameni pleacă: Dar suntem mulţi şi or să vină şi mai mulţi în week-end. Mâine o să fim cel puţin 25 în piaţă, cunoscuţi, din Sibiu.”

De când a anunţat că oferă cazare gratuită oricărui român din provincie, interesat să participe la manifestaţiile din Capitală, Irina a primit o avalanşă de cereri.

Irina Botnari - manager hostel: „Ne-am dorit să fim alături de cei care vin să susţină demersurile societăţii civile. Şi să-şi apere, până la urmă, drepturile. Ştim oameni care vin din Braşov, oameni care vin din Iaşi, oameni care vin din Constanţa. Astăzi nu mai avem niciun loc liber, din păcate. De luni încolo avem în continuare locuri pe care le oferim oamenilor care doresc să vină şi săptămâna viitoare”.

Solidari cu protestatarii, zeci de persoane fizice, ori proprietari de ceainării, cafenele şi baruri au mers personal în Piaţa Victoriei ca să împartă, gratuit, mii de litri de băuturi calde.

„Gestul este nemaipomenit. Nemaiîntâlnit la noi, în ţara noastră. Foarte puţine ocazii au fost de aşa natură, să ne putem înfrăţi lângă un ceai, lângă o cafea”, spune o persoană.

Cosmin Antohi - proprietar cafenea: „Mult prea puţin, comparat cu ce fac ei pentru mine şi pentru copilul meu. Şi anume: stau în stradă, în frig. Dăm ceaiuri şi cafele. Măcar atât”.

Pentru ca băuturile calde şi covrigii să ajungă cât mai repede la toţi doritori, distribuitorii s-au răsfirat în toate colţurile Pieţei Victoriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri