Sorin Grindeanu: Manipularea atinge cote alarmante

Data actualizării: Data publicării:
sorin grindeanu juramant inquam octav ganea (2)

Prima reacție a premierului față de protestele din București și din țară. Sorin Grindeanu a scris, pe Facebook, că respectă dreptul românilor de a protesta, însă „manipularea” a atins „cote alarmante”. Prim-ministrul a făcut apel la calm și la informarea corectă a românilor. 

sorin grindeanu juramant inquam octav ganea (2)
Foto: Inquam/ Octav Ganea

„Din nefericire, un protest pașnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, țin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situația a degenerat și vorbim despre doi jandarmi și trei protestatari răniți care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm și la o informare corectă a românilor care sunt îngrijorați de situația de astăzi. Mulțumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acționat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violență”, a scris premierul pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Circa 300.000 de oameni au protestat ieri, pentru a doua zi la rând, în București și în alte 50 de orașe din țară față de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale prin ordonanță de urgență. A fost cel mai mare protest din România după 25 de ani. 

Protestul din București a fost oprit de jandarmi, care au început să disperseze protestatarii din Piața Victoriei după ce un grup de agitatori au început să arunce cu petarde, torţe, pietre şi gheaţă spre forţele de ordine.

Președintele Klaus Iohannis, Consiliul Superior al Magistraturii, șefii DNA și DIICOT, procurorul general al României, Uniunea Europeană, Ambasadele Statelor Unite, Belgiei, Canadei, Franţei, Germaniei și Olandei  au cerut abrogarea ordonanței de urgență, au criticat dur Guvernul pentru această decizie și au atras atenția asupra efectelor negative ale acestei OUG pentru lupta anticorupție. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri