SRI îl contrazice pe ministrul de Interne

Data actualizării: Data publicării:
untitled

Serviciul Român de Informații a precizat, joi noaptea, că a transmis informații cu privire la intențiile de deturnare a protestului din Capitală ministerului de Interne, secretarului de stat din cadrul Ministerului, IGPR-ului, Jandarmeriei și SPP-ului. Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că nu a primit informaţii că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.

„Serviciul Român de Informaţii a acţionat potrivit competenţelor legale deţinute, datele şi informaţiile obţinute cu privire la intenţiile de organizare sau deturnare a acţiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituţiilor legal abilitate să intervină pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. În această situaţie a existat un schimb de informaţii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituţiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul Secretarului de Stat Stefu Viorel şi Bogdan Despescu-IGPR, precum şi la nivelul Jandarmeriei şi SPP", a transmis SRI. 

SRI a atras atenția că nu are competenţe în ceea ce priveşte manifestărilor grupărilor ultras, după ce în spaţiul public au apărut informaţii cu privire la implicarea unor galerii în protestele de miercuri, dar, atunci când îi parvin informații le transmite mai departe instituțiilor competente. 

„Dacă se obţin date de interes pentru instituţiile cu atribuţii pe ordine publică acestea sunt furnizate cu celeritate, aşa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală", se mai arată în comunicarea Serviciului.

Anterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că nu a primit de la serviciile de informaţii că la protestele de miercuri ar fi urmat să aibă loc şi violenţe.

Manifestaţia din Piaţa Victoriei - unde până la 150.000 de oameni au protestat faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor panele - s-a încheiat în jurul orei 23.30. În ultimele ore au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane, care au aruncat cu diverse obiecte contondente, cu torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Se vehiculează informația că agitatorii fac parte din galeriile echipelor de fotbal Dinamo şi Rapid. 

Trei jandarmi şi doi protestatari au duşi la spital în urma violenţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri