Veştile despre criza politică din România au ajuns până în Venezuela

Data publicării:
foto piata victoriei proteste agerpres_9491734

Veştile despre criza politică şi protestele din România au ajuns până în Venezuela. Jurnaliştii sud-americani au aflat de la corespondentul Digi24 Spania, Ciprian Bălţoiu, ce se întâmplă în ţara noastră. Venezuela e considerată cea mai coruptă ţară din America Latină.

Într-un reportaj de aproximativ 20 de minute jurnaliştii venezueleni au analizat criza politică din România. Mai întâi, au localizat pentru telespectatorii lor România pe harta lumii, apoi au vorbit despre ordonanţa care a scos oamenii în stradă.

Telesur TV - „Sunt proteste masive antiguvernamentale în România, în capitala București şi în alte orașe. Proteste de stradă care nu arată că vor înceta. E vorba de manifestații populare, cele mai mari din ultimii 27 de ani, de când revoluția din 1989 a pus capăt guvernării Ceauşescu”.

Ciprian Bălţoiu, corespondent Digi24 în Spania: „Totul a fost spontan și spre surprinderea politicienilor nu există lideri. Probabil ei așteptau să apară vreun lider sau vreun partid să preia aceste mişcări. Nefiind lideri nu se poate negocia cu o persoană căreia eventual să i se promită ceva. Lumea iese pe străzi în fiecare seară”.

Despre situaţia tensionată din România continuă să vorbească şi postul Euronews: „Vacarm în Parlamentul României, după ce preşedintele Iohannis a criticat guvernul de stânga pentru ordonanţa de urgenţă privind corupţia şi pentru modul în care a reacţionat după protestele de amploare.”

"Lecţie de anticorupţie dată de cetăţenii României", titrează publicaţia franceză Les Echos.

„Protestele masive generate de relaxarea legislaţiei în ce priveşte deturnarea fondurilor publice sunt dovada că în Europa se dezvoltă o nouă concepţie asupra modului de a face politică, în care probitatea morală este o virtute esenţială”, concluzionează jurnaliştii de la Les Echos, în timp ce publicaţia "Liberation" face sumarul unei săptămâni istorice pentru România: „Mii de persoane au ieşit din nou în stradă, Guvernul a retras ordonanţa care se află la originea manifestărilor. Premierul a făcut apel la calm şi i-a asigurat pe manifestanţi că le-a înţeles mesajul, dar a spus că nu îşi va da demisia”.

FOTO Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri