VIDEO. Studenții clujeni au ajuns la București

Data actualizării: Data publicării:
170205_STUDENTI_CLUJENI_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La amplul protest anunțat pentru duminică în Bucureşti deja au venit ajutoare, culmea, prin bunăvoinţa Guvernului contestat. Zeci de studenţi de la Cluj-Napoca au ajuns duminică dimineață la Bucureşti. Au venit cu trenul, gratis, pentru că în noaptea modificării Codului penal premierul a aprobat şi călătorii gratuite pentru studenţi.

170205_STUDENTI_CLUJENI_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După o călătorie cu trenul care a durat toată noaptea, studenții clujeni – câteva zeci – au ajuns în Gara de Nord din București duminică dimineața, cu o întârziere de 45 de minute. „Clujul apare, Dragnea dispare”, au strigat ei încă din gară. Au fost întâmpinați de colegi din București, cu cafea și ceai. Au mărturisit că au dormit puțin, dar au avut un drum liniștit.

Imediat, studenții bucureșteni și clujeni – în jur de 100 - au pornit de la gară spre DNA.

170205_STUDENTI_CLUJENI_11_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ei vor merge apoi în Piața Victoriei, la Guvern. „Bucureşti, mulţumim! Am venit să ne unim!”, au scandat studenții.

Ne-am odihnit după cinci zile de protest la Cluj și ne-am odihnit vocile pentru seara asta, pentru că am venit aici să mergem în piață și să protestam din nou, deoarece nu credem până nu vedem, cum strigam și aseară în Cluj, până nu vedem că guvernul va face acea ședință extraordinară, noi vom fi tot în stradă”, promite unul dintre studenți.

„Noi credem că e important sa fim si la Capitala si sa ne alaturam compatriotilor nostri si vrem sa aratam ca, la fel cum la 89, studentii n-au dormit, nu dorm nici acum.

Ne-am mobilizat cu pancarte și cu steaguri și sloganuri, foarte multă lume pe care nu-i cunosc și care au văzut evenimentul nostru pe Facebook au venit cu sendvișuri făcute de ei, cu dulciuri, cu cafea, cu ceai. E uluitor, e emoționant!”, spune o studentă de la Cluj.

Urmăriți mai jos și o galerie foto (credit foto: Inquam Photos / Octav Ganea):

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri