VIDEO. Liviu Dragnea a plecat de la DNA într-un vacarm de aplauze și huiduieli

Data actualizării: Data publicării:
171113_DRAGNEA_DNA_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns marți seara la DNA, unde i s-a comunicat sechestrul pus pe avere în cazul dosarului legat de Tel Drum, unde sunt suspiciuni că fraudele cu fonduri europene se ridică la 21 de milioane de euro. 

dragnea dna sechestru - inquam ganea
dragnea dna sechestru - inquam ganea

GALERIE FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea (clic pe prima imagine pentru a le vizualiza și pe celelalte)

ACTUALIZARE 18:40 Procurorii au anunțat la cât se ridică sechestrul pus pe averea lui Liviu Dragnea. Este vorba, practic, de toată averea lui Liviu Dragnea. Procurorii vor să recupereze astfel 27,3 milioane de euro (127,5 milioane de lei). Detalii, aici.

ACTUALIZARE 17:55 Liderul PSD a ieșit din sediul DNA după mai puțin de jumătate de oră, într-un vacarm generat de aplauzele susținătorilor și huiduielile criticilor. El nu a făcut declarații.

Citiți și:  Averea lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a urcat în mașină într-un cor de huiduieli și aplauze: Bravo! Huo!

„Justiţie! Justiţie, nu corupţie!”, strigau cei care sunt împotriva lui Liviu Dragnea. „Demisia”! „În democraţie, hoţii stau la puşcărie”! „Nu vrem să fim conduşi de hoţi Nu scăpaţi”!, „Rezist, insist, sunt anticomunist!, au continuat manifestanții anti-Dragnea.

„DNA fără cucuvea! La puşcărie Kovesi!”, se auzea, pe de altă parte, din tabăra susținătorilor.


Ca și în precedenta ocazie în care a fost convocat la DNA, liderul PSD a fost întâmpinat în jurul orei 17.30, când a ajuns la DNA, de un grup de susținători, între care Marian Neacșu, secretar general al PSD, și deputatul Cătălin Rădulescu. „Suntem o sumă de colegi care au simţit nevoia să vină ei. Suntem membri de partid, dar nu este o acţiune de partid”, a spus Marian Neacşu.

Pe de altă parte, la DNA se află și un grup de contestatari ai liderului PSD, care l-au huiduit și au strigat „Demisia!”.

S-a creat îmbulzeală la intrarea DNA, iar liderul PSD și-a făcut drum cu greu până la intrare, ajutat de jandarmi.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La fața locului există un dispozitiv al Jandarmeriei, format din 20 de oameni. Jandarmii au explicat că au venit pentru asigurarea ordinii publice.

DNA vrea să se asigure că prejudiciul din dosarul Tel Drum, în care este urmărit penal şi Liviu Dragnea, poate fi recuperat în cazul în care acuzaţiile vor fi confirmate şi pedepsite de judecători. Procurorii vor impune sechestru în acest dosar, în care prejudiciul estimat până în acest moment este de 20 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Procedura prevede înștiințarea inculpaților, așa că Liviu Dragnea a ajuns din nou la DNA.

Liviu Dragnea este acuzat pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Într-o primă reacție la anunțul privind sechestrul, Liviu Dragnea a declarat, marți dimineața, că este folosit ca mijloc pentru a bloca modificarea legilor justiţiei, spunând ironic că urmează, probabil, sechestru pe viaţă. El s-a arătat deranjat de faptul că a aflat din presă despre sechestrul pus de DNA. „Am fost făcut ţap ispăşitor la referendum în 2012, pentru că trebuia să se păstreze cinstea obrazului cuiva (...), am fost făcut ţintă de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru români, acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiţie şi de către cine? De către oameni care se ascund”, s-a plâns Liviu Dragnea într-o aluzie la „statul paralel” de care liderii coaliției vorbesc tot mai apăsat în ultima perioadă.

Citiți și: 

Prima reacție a lui Liviu Dragnea la sechestrul din dosarul Tel Drum: „Urmează probabil și sechestru pe viață”

TelDrum a primit 200 de milioane de euro, în cinci ani, din contractele cu statul

OLAF, precizări pentru Digi24 despre ancheta Tel Drum

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri