Liviu Munteanu, unul dintre inculpaţii în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, a fost audiat la DNA Ploiești

Data publicării:
liviu-munteanu-captura

Actualizare 14.00. Liviu Munteanu a plecat de la DNA Ploiești. „Am ajuns administrator la această firmă datorită relațiilor de prietenie pe care le am cu domnul Herțanu. Noi am copilărit în același cartier.

Au existat niște elemente care m-au determinat, în octombrie 2014, să ies din această firmă.

Nu s-au făcut presiuni asupra mea. Niciodată. Nimeni. Nici organele de anchetă, nici cei care sunt prieteni.

Nu cunosc parlamentarii. Nu cunosc ce înseamnă factorii locali. Nu cunosc nici primarul Comarnicului. Lucrările au fost întârziate datorită faptului că contractul este dificil din punct de vedere al execuției.

Nu am făcut nicio plată, nu am avut niciodată acces la bani.”, a declarat Liviu Munteanu jurnaliștilor după ce a fost audiat de procurorii DNA. 


Actualizare 13.30. Directorul SC Hidro Prahova SA, Dumitru Pantea, este audiat, joi, la DNA Ploieşti, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul în care a fost arestat preventiv cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, acuzat de deturnare de fonduri europene într-un proiect derulat de Hidro Prahova.

Directorul general al Hidro Prahova, firma la care acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Prahova şi la care deţin acţiuni mai multe consilii locale din judeţ, s-a prezentat, joi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care Iulian Herţanu a fost arestat pentru constituire de grup infracţional, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

Pantea, care se află de mai mulţi ani la conducerea SC Hidro Prahova, este directorul asupra căruia anchetatorii susţin că deputaţii Sebastian Ghiță şi Vlad Cosma şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, ar fi făcut presiuni în favoarea SC Grossman Engineering, administrată de cumnatul premierului.


Liviu Munteanu, unul dintre oamenii de afaceri reţinuţi în dosarul privind fraudarea unor fonduri europene, în care este implicat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a colaborat cu anchetatorii, recunoscând faptele de care este acuzat, astfel că procurorii nu vor mai cere arestarea sa, scrie Mediafax.

Procurorii care anchetează dosarul de corupţie în care este implicat cumnatul premierului Ponta nu au cerut ieri arestarea preventivă a lui Liviu Munteanu, administrator al S.C. Grossmann Engineering Group SRL întrucât la audierile de la DNA Ploieşti acesta „a colaborat cu organele de anchetă”, recunoscând faptele de care este acuzat.

Liviu Munteanu este urmărit penal pentru aderare la un grup infracţional organizat, schimbarea nelegală a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri