Lukoil: Rafinăria și-ar putea opri activitatea din cauza sechestrului pe conturile companiei

Data publicării:
lukoil-in-romania fotografie lukoil ro 14 07 2015

Anunţul a fost făcut în urmă cu puţin timp de conducerea companiei care a organizat o videoconferinţă. Motivul invocat este sechestrul de două miliarde de euro pus de procurorii prahoveni pe conturi ale companiei aflate în bănci din Marea Britanie şi Olanda.

Lukoil România contestă acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală

Compania îşi apără angajaţii şi precizează că nu se va retrage de pe piaţa din România. Oficialii companiei precizează că vor merge în instanţă pentru a contesta măsurile luate.

Sechestru pe conturile Petrotel Lukoil

Procurorii au descoperit că la Lukoil s-ar fi spălat sume uriaşe după un mecanism clasic. Banii au fost mutaţi din rafinăria din România către Olanda şi invers. Evidenţele Petrotel Lukoil arată că firma a primit sume importante de la acţionarul majoritar, care nu au mai apărut în raportările către Fisc şi nici la Registrul Comerţului. În plus, procurorii au descoperit că firma din România a rămas fără capital, după ce a virat către Lukoil Europe Holding din Olanda aproape două miliarde de euro. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus măsura controlului judiciar asupra a cinci persoane, între care doi cetăţeni ruşi, cu toţii angajaţi ai Lukoil Ploieşti.

Ancheta asupra Lukoil a început anul trecut. Procurorii descoperiseră la acel moment un prejudiciu de 230 de milioane de euro creat prin spălare de bani şi evaziune şi au pus sechestru pe stocurile de petrol din Portul Constanţa.

Cazul Lukoil

Povestea pe larg a acestei anchete de la Lukoil o puteţi afla astăzi, într-un nou episod România Furată, la Jurnalul de Seară!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri