M. Cozma, la Parchet: Imaginile cu mineri date la televizor nu sunt din iunie 1990

Data publicării:
miron cozma crop agerpres
Foto: Agerpres

„De ce sunt satisfăcut? Pentru că am găsit, în sfârșit, caseta audio din Piața Universității în care Marian Munteanu citește comunicatul dat de mine, de Liga Sindicatelor Minerii Valea Jiului, care s-a dat și pe TVR. În care spune clar că minerii nu vor veni împotriva Pieței Universității. Dat de mine!”, a spus Miron Cozma.

„Vreau să vă spun încă o dată. Îmi pare rău că spun asta, dar eu sunt omul care spune adevărul. Sunteți niște mincinoși! În permanență, cu obediență transmiteți imagini din septembrie 1991, pentru numele lui Dumnezeu! Minerii nu au venit în Gara Băneasa, cum dați voi. Miron Cozma era îmbrăcat civil, nu era miner. Când minerii au ajuns în fața Palatului Victoria, nu erau tab-uri. Minerii când merg cu mașinile merg la Parlament, să ceară demisia lui Iliescu! Nu sunt imagini din iunie 1990! Dați cu obediență septembrie 1991!”, a susţinut fostul lider al minerilor, în faţa Parchetului instanţei supreme.

„Pe mine m-a chemat Iliescu? Eu am fost împotriva lui Iliescu! Și acum, dacă vii la mine la partid, ai să vezi că punctul opt de la Timișoara este inclusiv în adeziune. Dacă vrei să te înscrii la mine în partid, nu poți să te înscrii pentru că ești întrebat dacă ai colaborat cu Securitatea”, a completat Miron Cozma.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri