Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Data publicării:
madalin voicu crop agerpres-4

 

FOTO Agerpres

ACTUALIZARE 11.30. Procurorii DNA au luat măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul lui Mădălin Voicu.

Cauţiunea a fost stabilită la 500.000 de lei. Suma de bani va fi depusă în cel mult 10 zile într-un cont la dispoziţia DNA.

Banii vor fi blocaţi până când o instanţă de judecată va ridica măsura sau până la încheierea procesului. Dacă procesul se va solda cu achitare, banii vor fi restituiţi, dacă se va solda cu o condamnare, suma va rămâne în cont pentru acoeprirea eventualului prejudiciu.


Deputatul Mădălin Voicu nu poate fi reținut. 170 de deputați au votat împotriva solicitării DNA, în timp ce pentru reținere au fost doar 116 voturi. Deputații au votat și împotriva arestării preventive.

Înainte de din plen, Mădălin Voicu şi-a susţinut nevinovăţia şi le-a cerut colegilor deputaţi să nu aprobe ridicarea imunităţii sale parlamentare.

Refuz să cred că cineva mă poate considera vinovat. Eu nu înțeleg de ce am soarta aceasta, când eu sunt un om cinstit, educat și fără pete. Vă rog să nu încuviințați reținerea și arestarea mea, pentru că sunt nevinovat și asta ar fi o umilință îngrozitoare pe care o duc, dacă Doamne ferește s-o întâmpla, dar este inadmisibil să mi se întâmple mie și altora chestiuni care țin de un fel de presiune, într-o țară care se pretinde democratică. Nu cred că cineva dintre dumneavoastră mă poate bănui pe mine de trafic de influență. Se poate reține din rechizitoriu o singură chestiune, care, după părerea mea, nu are nimic în comun cu traficul de influență, că am dat un telefon domnului Teodorovici la rugămintea lui Nicolae Păun să-l primească, nediscutând despre subiect”, a spus Mădălin Voicu.

În acelaşi dosar este acuzat şi preşedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun. Acesta nu a venit, însă, azi la dezbaterea din plenul Camerei pentru a vorbi în apărarea sa.

Direcţia Naţională Anticorupţie îi acuză pe cei doi deputaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani. În acelaşi dosar au fost puşi sub învinuire şi fostul şef ANAF, Gelu Diaconu, unul dintre adjuncţii săi, Mihai Vătăşoiu, dar şi soţia lui Mădălin Voicu, Carmen Olteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri