Magistrații, îngrijorați de legea salarizării. Tudorel Toader: Nu la mine e pixul

Data actualizării: Data publicării:
csm

Viitoarea lege a salarizării unitare este discutată aprins, azi, în şedinţa CSM. Magistraţii sunt nemulţumiţi că nu au fost chemaţi la discuţii şi nici nu ştiu dacă legea îi include sau nu. Mai mult, se tem că salariile le-ar putea scădea.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au profitat de prezenţa lui Tudorel Toader la şedinţa de azi şi i-au cerut acestuia sprijin pentru înlăturarea inechităţilor salariale existente în sistem. Ministrul Justiţiei le-a răspuns: „Acceptaţi că nu la mine e pixul care stabileşte sporuri şi salarii”.

Gabriela Baltag, membru CSM: „Nu ştiu şi nu cunosc şi nu ştiu să fi invitat Consiliul pe discuţii pe actualul prouict de lege al salarizării, deşi aflăm cu toţii că s-ar fi întâmplat acest lucru cu toată lumea. Am văzut pe surse și noi diferite variante, dar neavând certitudinea că este varianta oficială...”

Andreea Ciucă, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România: Va trebui să solicităm să se acorde un termen real de dezbatere, fac din nou trimitere la surprizele neplăcute din august şi decembrie 2016 când nu numai că acele proiecte ni s-au ascuns, ci pur și simplu erau să treacă în galop prin procedură legislativă fără ca noi sî ne putem spune punctul de vedere”.

„Eu adopt legea salarizării?! Era o figură de stil, pixul este la cel care decide. Cel care decide este Parlamentul, ca în orice stat democratic”, a declarat ulterior ministrul Tudorel Toader.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri