Magistratul care s-a ales cu dosar penal din... dragoste

Data publicării:
raluca stancescu procuror

Dragostea a înclinat balanţa Justiţiei la Botoşani, unde procurorul-şef al Parchetului judeţean a ajuns în arest pentru şantaj. Procurorii anticorupţie au descoperit că Raluca Stăncescu îi ameninţa cu dosare penale pe foştii socri ai iubitului său. Mai mult, tot pentru a-şi ajuta partenerul, femeia ar fi încercat să influenţeze mai multe anchete care-l vizau pe acesta.


DNA susţine că magistratul, ajuns acum în arest, ar fi început încă de anul trecut să pună în aplicare planul de a îl convinge pe fostul socru al iubitului său să renunţe la un apartament din Botoşani.

Raluca Stăncescu a fost interceptată chiar în biroul ei de la Parchetul Botoşani, în timp ce îi cerea unui poliţist să o ajute cu o problemă personală. În discuţie, procurorul afirmă că este în război cu fostele rude ale prietenului său, că vrea să deschidă un dosar de evaziune pe numele acestora, chiar dacă îşi vor da seama că dosarul a fost făcut cu dedicaţie.

Stenograma discuţiei dintre procuror şi poliţist este acum probă în dosar, iar poliţistul a confirmat interceptarea.

„Raluca Stăncescu mi-a spus cu acel prilej că are o problemă personală cu fosta familie a prietenului ei, în sensul că ar fi stârnit un război cu ea pe armele ei, adică pe dosare penale, după cum s-a exprimat”, a declarat polițistul, potrivit motivării Tribunalului Suceava.

La percheziţii, procurorii au ridicat şi toate actele strânse în dosarul despre care se bănuieşte că a fost fabricat.

Procurorul-şef a avut mai multe întâlniri cu fosta soţie şi cu fostul socru al iubitului său în localuri din centrul Botoşaniului. Ameninţările cu dosare penale au fost însă înregistrate, iar camera ascunsă folosită de unul dintre martori a ajuns acum probă în dosarul DNA.

Doi poliţişti care ar fi ajutat-o pe procuroare să deschidă dosarul penal fabricat sunt şi ei cercetaţi în dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri