Mama premierului a fost audiată la DNA Ploieşti

Data publicării:
mama ponta

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta 

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a ajuns singură la DNA Ploieşti joi dimineaţă, unde a fost audiată ca martor în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu.  

„Declaraţii la DNA, nu la dumneavoastră”, le-a spus Cornelia Naum jurnaliştilor, înainte de audiere. La întrebarea „vă simţiţi linşată mediatic?”, aceasta a răspuns: „ce părere aveţi, mă simt?”.

Cornelia Naum a plecat de la DNA puţin după ora 11.00, alături de avocatul său. Ea nu a dat detalii despre declaraţiile pe care le-a făcut la DNA. Potrivit avocatului acesteia, Bogdan Vlad, procurorii anticorupţie i-au cerut mamei premierului Victor Ponta să nu facă declaraţii în presă în legătură cu discuţiile avute la DNA. 

Doamna a fost audiată ca martor, cu privire la nişte aspecte care interesează cauza, nu vi le putem aduce la cunoştinţă, pentru că sunt date confidenţiale din dosar. Dar vă pot garanta că doamna are această calitate şi va rămâne cu această calitate în cauză”, a declarat avocatul Corneliei Naum.

Deci, doamna a avut - şi are şi în continuare - un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei. Societatea asta nu are nicio legătură cu societăţile în legătură cu care s-a reţinut activitatea presupus infracţională în cauză. Sigur că a participat la nişte discuţii între nişte persoane care au o anumită calitate în dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost întrebată”, a mai spus avocatul Bogdan Vlad.

Întrebată dacă a fost consilier al lui Iulian Herţanu, aceasta a răspuns: „Sunt soacră, soacra nu prea e consilieră”. La aceeaşi întrebare, avocatul a răspuns: „Nu, asta este speculaţia dumneavoastră”. 

În urmă cu o săptămână, sora premierului, Alexandra Herţanu, a dat declaraţii în faţa procurorilor anti-corupţie de la Ploieşti, în legătură cu dosarul în care este implicat soţul ei.

De faţă cu ea, anchetatorii au luat informaţii din computerele ridicate din birourile firmei pe care o conduce. Iniţial, societatea de contabilitate era administrată de mama sa şi a premierului Victor Ponta. Procurorii cred că firma s-a intersectat cu frauda de care este acuzat cumnatul prim-ministrului.


Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, a fost arestat preventiv în data de 17 februarie. El este acuzat că a fraudat fonduri europene, prejudiciul în acest dosar fiind de peste 7 milioane de lei.

Procurorii susţin că lucrarea de extindere a canalizării din oraşul Comarnic a fost obţinută fraudulos, iar banii europeni ar fi fost folosiţi în alte scopuri, lucrările fiind făcute de mântuială.

În acelaşi dosar, Sebastian Ghiţă, Vlad Cosma, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, şi Mircea Cosma sunt cercetaţi sub control judiciar. Cei trei ar fi pus presiune şi ar fi ameninţat conducerea SC Hidro Prahova, pentru a da contractul cu dedicaţie.

În toată afacerea ilegală, un rol important l-ar fi avut societatea înfiinţată de mama premierului Victor Ponta şi preluată apoi de sora prim-ministrului. Printre angajaţii firmei ar fi fost şi fosta soţie a premierului, Roxana. După câţiva ani de la semnarea contractului, cumnatul lui Victor Ponta s-a retras de la conducerea societăţii şi a predat-o unui anume Liviu Muntean.

Victor Ponta: E o mare suferinţă să văd că mama şi sora mea sunt linşate mediatic, doar ca să fiu eu lovit politic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri