Managerul Spitalului de Arşi, adjunctul său şi medicul care avea în cont 700.000 de euro au fost arestaţi preventiv

Data publicării:
ciocanel-10

Cei trei - managerul Vitalie Stan, șeful Secției de chirurgie plastică, Nicolae Antohi, şi medicul Aurelia Isac - au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

În cazul celorlalte şapte persoane acuzate în acest dosar - şase medici şi o asistentă de la o clinică privată - , judecătorii au dispus cercetarea în libertate, sub control judiciar.

Decizia de astăzi poate fi contestată.

700.000 de euro au găsit procurorii în conturile medicului arestat preventiv. În cabinetul medical privat au mai fost găsiţi 170.000 de euro.

Ca să nu fie prins de autorităţi, doctorul depunea la bancă, la interval de câteva zile, 14.900 de euro.

Pe de altă parte, anchetatorii au descoperit că în fişele medicale erau trecute dignostice false - cum ar fi cancer la sân.

Potrivit anchetatorilor, toţi medicii de la Spitalul de Arşi, care au fost reţinuţi vineri, aveau în casă sume foarte mari de bani. Pentru aceşti bani – care potrivit anchetatorilor ar fi reprezentat mită -, nu exista niciun act justificativ.

Medicii reuşeau să deconteze şi o parte din bani la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, întrucât operaţiile de implant de silicon erau trecute în dosar drept intervenţii pentru cancer la sân. Pentru un astfeld e dosar, Casa deconta până la 5.000 de lei.

De altfel, la percheziţiile făcute în casele medicilor au fost găsite sute de plicuri cu bani, sigilate, pe care erau înscrise mesaje de mulţumire din partea pacientelor.

Ei au fost reţinuţi de procurori pentru că ar fi folosit ilegal sălile de operaţii ale spitalului pentru intervenţii estetice plătite de vedete din show-biz. Anchetatorii spun că medicii luau bani şi de la pacienţi, şi de la stat, pentru că decontau intervenţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri