Mandate de primari, la schimb cu cele DNA

Data publicării:
vanghelie dus cu mascati - 7292486-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-1

Din şase primari de sector, numai doi stau liniştiţi: Neculai Onţanu, de la sectorul doi şi Cristian Popescu Piedone, de la sectorul patru.

Marian Vanghelie, şeful sectorului cinci, a deschis primul uşa de la DNA. În martie, procurorii l-au acuzat că a luat mită sume enorme. Ar fi cerut comision de 20% ca să ajute firmele unui om de afaceri să obţină contracte de două miliarde de lei cu primăria. Două zile mai târziu era arestat deşi nega acuzaţiile.

Marian Vanghelie, primarul suspendat al Sectorului 5: Sunt pregătit pentru orice, staţi liniştită. Mă ţineţi cu microfoanele astea. V-am spus ce am avut de spus. Acum haideţi să lăsăm justiţia...

Al doilea pe lista primarilor cu probleme este Andrei Chiliman. Edilul sectorului 1, cel mai bogat din Bucureşti, a fost dus la audieri direct de la aeroport. Se întorcea din Belgia, unde tocmai primise un premiu.

Procurorii anticorupţie l-au reţinut 24 de ore sub acuzaţii asemănătoare cu cele formulate împotriva colegului de la sectorul 5. Andrei Chiliman este suspectat că ar fi cerut 10% din contractele semnate pentru reabilitările termice şi pentru asfaltări. Judecătorii l-au plasat sub control judiciar şi l-au suspendat două luni din funcţia de primar.

Probleme au şi alţi doi edili. Nu cu procurorii, ci cu locuitorii care nu îi mai vor la primărie. Se strâng semnături în sectoarele trei şi şase pentru organizarea unor referendumuri de demitere pentru Robert Negoiţă şi Rareş Mănescu. Scrutinul se organizează însă doar dacă semnează un sfert dintre locuitori.

Şi la Primăria Capitalei apele sunt din ce în ce mai tulburi. Trei înalţi funcţionari publici sunt arestaţi pentru corupţie.

În decembrie 2014, procurorii DNA descind la etajul unu al sediului Primăriei Capitalei şi îl reţin pe Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Investiţii, acuzat de luare de mită. În iunie 2015 ajung la etajul al doilea şi îl reţin pe directorul adjunct al Direcţiei de Urbanism, acuzat şi el de luare de mită. Şi tot luna aceasta au ajuns şi la etajul al 14-lea şi l-au reţinut pe Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Sorin Oprescu”, transmite corespondentul Digi24 Adrian Cojocaru.

Solomon Wigler a fost ridicat chiar din biroul lui, aflat la doar câţiva paşi de cel al primarului general. Toţi cei trei acuzaţi au fost suspendaţi din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri