Marian Vanghelie contestă controlul judiciar şi vrea să se trateze de tuse în străinătate

Data publicării:
vanghelie perchezitii 01 INQ Octav Ganea-1
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Fostul primar al sectorului 5 Marian Vanghelie a arătat luni, la Curtea de Apel Bucureşti, unde a cerut modificarea controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru luare de mită, că doreşte să plece din ţară pentru a se trata de tusea generată de „refluxul alimentar” provocat de stres.

vanghelie perchezitii 01 INQ Octav Ganea-1
Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Fostul edil a afirmat, ironic, că este un pericol public de doi ani şi a criticat condiţiile controlului judiciar.

Ei încă demonstrează că sunt statul. Ştiţi, eu sunt un mare pericol public. Va rog să staţi la depărtare de mine că o să aveţi o mare problemă. De doi ani de zile sunt un mare pericol public. A trebuit să fac arest şi, dintr-o dată, noi românii am devenit un pericol public”, a arătat Vanghelie înainte de proces.

El a mai precizat că doreşte să plece din ţară pentru a se trata de „reflux alimentar”.

Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeţi tusea asta? Este pe fond de stres un reflux alimentar. Am fost la mai mulţi specialişti din Italia de-a lungul timpului....După ce te duci un pic la arest, îţi dai seama că libertatea şi sănătatea este cea mai importantă. Greutăţile în viaţă ne aduc cu picioarele pe pământ. Oriunde aş merge să mă tratez, chiar şi în România, dar ştiu lucrurile din România”, a completat Vanghelie.

Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru 1 septembrie judecarea contestaţiei fostului primar, pe motiv că avocatul acestuia este plecat în concediu. Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iulie 2015, pentru nouă fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte fapte de spălare de bani, care ar fi fost comise când era primar al Sectorului 5.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al mai multor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20 la sută din valoarea contractelor de oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru.

În condiţiile în care costurile reale de execuţie a lucrărilor, şi implicit valoarea efectivă a acestor lucrări, ar fi fost de cel mult 60 la sută din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracţională a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri