Mărturii în dosarul de şantaj Intact Group - RCS & RDS

Data actualizării: Data publicării:
intact media group sediu captura

Continuă audierile în dosarul de şantaj Antena Group - RCS & RDS. În faţa instanţei au dat declaraţii, astăzi, Mihai Gîdea şi Mugur Ciuvică. Directorul Antenei 3 a susţinut că nu a ştiut nimic despre acel promo care, potrivit DNA, ar fi anunţat şantajul. În plus, el a adăugat că responsabilitatea pentru informaţiile care au apărut în respectivul filmuleţ ar trebui să fie a lui Sorin Alexandrescu, directorul postului Antena 1.

Aproape trei ore a dat declaraţii directorul Antena 3 în faţa judecătorilor Curţii Supreme. Mihai Gâdea le-a povestit despre relaţia pe care o are cu Sorin Alexandrescu şi despre aşa numita anchetă jurnalistică pe care televiziunea condusă de acesta a făcut-o. Potrivit unei înţelegeri, cele două posturi, Antena 1 şi Antena 3, se angajau să-şi promoveze reciproc emisiunile.

Judecător: Există vreun document de colaborare între Antena Group şi Antena 3?

M. Gîdea: Da, există şi a fost depus la dosar. E vorba de un protocol prin care cele două televiziuni pot să difuzeze materiale promoţionale conform protocolului. Contractul spune cine îşi asumă responsabilitatea pentru conţinut. Responsabilitatea aparţine celui care produce materialul respectiv.

Cu alte cuvinte, Sorin Alexandrescu şi Antena 1 ar trebui să-şi asume întreaga responsabilitate şi pentru acest promo. Mihai Gîdea a explicat apoi că are o relaţie de subordonare cu fiica lui Dan Voiculescu şi că, uneori, era nevoie să aştepte la uşă ca să fie primit la discuţii de aceasta.

„Postul TV Antena 3 a difuzat, sub forma unor ştiri, materiale cu caracter denigrator la adresa părţii vătămate. În plus, începând cu data de 9 mai 2013, în scopul menţinerii şi amplificării stării de temere induse părţii vătămate, pe posturile de televiziune SC Antena TV Group SA, a fost difuzat un spot publicitar prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie în care ar putea fi implicată partea vătămată”, scriu procurorii DNA în rechizitoriu.

Pentru a demostra contrariul, avocaţii inculpaţilor le-au cerut judecătorilor să audieze mai mulţi jurnalişti ai Antena Group. Unii dintre ei au dat declaraţii în calitate de martori şi la DNA.

Miza şantajului era uriaşă, susţin procurorii DNA. Directorul Antena Group - care face parte din Intact Media Group -, Sorin Alexandrescu, ar fi încercat, cu ameninţări, să îl convingă pe administratorul RCS & RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

„Mi-a spus că are un contract semnat de mine cu o societate, Bodu SRL, iar această convenție ar reprezenta, de fapt, o şpagă. Mi-a spus că dacă această chestiune va deveni publică <eu nu voi mai sta la această masă> şi mi-a sugerat că aş putea fi arestat”, a declarat în instanţă administratorul RCS & RDS. Directorul Antena Grup a negat totul.

Potrivit stenogramelor care există la dosar, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia. Cei doi sunt acum judecaţi pentru complicitate la şantaj.

Complici la presupusul şantaj

Dan Voiculescu: Eu vreau trei lucruri: denunţ calomnios...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Plângere penală prealabilă...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi o delegaţie de la Antena 1, n-ar trebui Mihai...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: De la Antena 1, ba poate şi Mihai.

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Vorbiţi voi, vedeţi cine, care să se ducă la uşă la RCS...

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Şi să ceară: „Vrem să vorbim cu domnu' Bendei!”

Camelia Voiculescu: Da.

Sursa: rechizitoriul DNA

Fostul senator, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA, a cerut instanţei să nu fie scos din celula sa de la Rahova pentru a da declaraţii în acest proces.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri