Mediafax Group, învinuit pentru spălare de bani. Reacția companiei: „Procurorii încadrează drepturile de autor la evaziune fiscală”

Data publicării:
documente mediafax

"În fapt, procurorii şi inspectorii antifraudă califică activităţile de drept de autor independente ca dependente şi le încadrează la evaziune fiscală. Avem un punct de vedere diferit asupra faptelor şi îl vom promova cu vigoare în justiţie", se arată în comunicatul Mediafax Group.

Acţiunea în forţă a procurorilor împotriva Mediafax Group a fost determinată de soluţia pronunţată de Judecătoria Sector 2 prin care au fost desfiinţate măsurile asiguratorii instituite de inspectorii antifraudă faţă de Mediafax Group în urmă cu aproximativ trei luni şi jumătate. Pretinsul prejudiciu estimat de inspectorii antifraudă s-a bazat pe recalificarea veniturilor din drepturi de autor în venituri din activităţi dependente, deşi legea interzice expres acest lucru”, precizează Mediafax Group.

Reacția companiei vine în condițiile în care Mediafax Group, unul dintre cele mai influente grupuri media din România, a fost pus sub învinuire pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acuzaţiile vizează modul în care, în primăvara anului trecut, societatea şi-a transferat mare parte dintre angajaţi către mai multe firme fantomă, înfiinţate pe numele unor persoane fără posibilităţi materiale.

Potrivit anchetatorilor, în fiecare lună, angajaţii erau determinaţi să semneze contracte de cesiune a drepturilor de autor cu aceste societăţi comerciale. Scopul final era evitarea taxelor şi impozitelor aferente acestor contracte.

Astfel, spun procurorii, s-a ajuns la un prejudiciu adus statului de aproximativ 3 milioane de euro.

În acelaşi dosar, patru persoane au fost reţinute, trei din conducerea societăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri