Medicul Gheorghe Burnei, reținut

Data actualizării: Data publicării:
161210_gheorghe_BURNEI_15_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Octav Ganea / INQUAM PHOTOS

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, a fost reţinut pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri.

161210_gheorghe_BURNEI_15_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Octav Ganea / INQUAM PHOTOS

Celebrul chirurg pediatru Gheorghe Burnei a fost audiat sâmbătă timp de peste șapte ore de procurori. Este suspectat că cerea bani pentru operaţiile pe care le făcea copiilor. Audierea medicului vine și în contextul articolului publicat vineri de casajurnalistului.ro, articol în care medicul este acuzat că ar fi făcut în mod ilegal experimente chirurgicale pe copii.

Procurorii spun că împotriva lui Gheorghe Burnei a fost depus un denunţ pe 28 septembrie. În lunile octombrie şi noiembrie, reputatul profesor ar fi comis 17 fapte de corupţie.

La anchetă participă, alături de procurorii bucureşteni, ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie şi ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri - semn că ar putea fi investigate şi acuzaţiile apărute recent, în presă, la adresa chirurgului.

Potrivit surselor News.ro, doctorul Burnei ar fi suspectat de luare de mită, vătămare corporală gravă şi tentativă de omor.

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mită şi experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse între 1.000 de lei şi 1.000 de euro pentru o operaţie, au declarat, sâmbătă, surse judiciare, pentru News.ro.

Pe numele lui Gheorghe Burnei au fost deschise două dosare distincte, intrumentate însă de acelaşi procuror, au precizat sursele citate.

Citiți și: Povestea Amirei, copilul-cobai

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri