Mesajul Elenei Udrea, după ce a fost pusă sub control judiciar: „Nu mi-am verificat fostul soț”

Data publicării:
COCOS CU UDREA

„Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care mi-aţi transmis mesaje de susţinere şi încredere. Ştiu că aţi auzit foarte multe în această zi şi în ultimele luni, dar vă asigur că acuzaţiile formulate astăzi împotriva mea sunt nejustificate.

Sunt acuzată că aş fi omis cu intenţie să declar în 2010 suma de 584.000 de lei (aproximativ 135.000 de euro) cu care fostul soţ şi-a împrumutat propria firmă. Şi că aceşti bani sunt presupuşi a fi obţinuţi din Microsoft. Şi că, în general, eu trebuia să ştiu sau să prezum că parte din banii pe care îi utiliza în afaceri Dorin Cocoş proveneau din presupuse acţiuni ilegale.

Nu contest dreptul procurorilor de a presupune că ştiam tot ce făcea fostul soţ. Dar cred că sunteţi de acord cu mine că este frecventă situaţia în care soţul nu spune acasă soţiei nici tot ce face, nici toţi banii pe care îi câştigă sau cum îi câştigă.

Declar ferm încă o dată că nu ştiam de împrumutul respectiv, pentru că nu mi-a spus. Şi, sincer, cred că nu şi-a dat seama că trebuie să îmi spună. Dacă mi-a spus despre împrumutul de la Pescariu, de ce să îl ascundă pe acesta, mai ales că era trecut în actele contabile ale firmei? (adică la vedere)

Cât priveşte obligaţia mea de a prezuma că fostul soţ făcea afaceri cu bani bănuiţi acum ca fiind ilegal obţinuţi, cred că este evident că nu i se poate cere unei neveste să îşi verifice bărbatul ce fel de afaceri face. Eu nu mi-am verificat fostul soţ nici dacă avea relaţii extraconjugale, pentru că o căsătorie înseamnă şi încredere.

Dar cred că cel mai uşor de aflat dacă eu ştiam sau nu este să fie întrebat Dorin Cocoş dacă mi-a spus”,  a scris Elena Udrea pe Facebook.

Și dimineață, când a fost luată la DNA, Elena Udrea a comentat pe Facebook ceea ce i se întâmplă: 

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri.
Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză.
Evident că aşa voi şi proceda”. 

Elena Udrea susţine că nu a dat declaraţii în faţa procurorilor DNA şi, totuşi, după patru ore de audieri, a fost pusă sub acuzare pentru spălare de bani şi fals în declaraţia de avere. Mai mult, va fi cercetată în continuare, sub control judiciar, şi nu are voie să plece din Bucureşti. În dosarul Microsoft, fostul ei soţ, Dorin Cocoş, a fost arestat anul trecut.  

Procurorii o acuză că ar fi fost părtaşă la fărădelegile fostului ei soţ, omul de afaceri Dorin Cocoş. Adică ar fi ştiut de mita primită de acesta în afacerea Microsoft. Există interceptări care ar putea duce către această suspiciune:

Discuţie telefonică: Dinu Pescariu-Dorin Cocoş

D. Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine. Că am vorbit şi cu Elena şi a zis foarte bine.

D. Pescariu: Bravo!

D. Cocoş: Când am spus...că am stat şi m-am gândit...acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau mâine.

Anchetatorii spun ca fostul tenisman Dinu Pescariu şi omul de afaceri Dorin Cocoş vorbeau despre cum să spele cele nouă milioane de euro pe care fostul soţ al Elenei Udrea le-ar fi cerut mită lui Claudiu Florică, reprezentantul Fujitsu în România. Dorin Cocoş ar fi cerut banii pentru a interveni pe lângă fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, să aprobe cumpărarea de licenţe Microsoft prin firmele lui Claudiu Florică. Despre aceşti bani ar fi ştiut şi Elena Udrea. Nu ar fi fost străină nici de înţelegerea dintre Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu care ar fi aranjat să spele banii prin intermediul unor contracte fictive de împrumut. A făcut o greşeală însă. Toate contractele, 16 la număr, au fost scrise cu acelaşi pix, deşi, potrivit datelor, ar fi fost încheiate într-o perioadă lungă de timp. Restul de bani primiţi din afacerea Microsoft ar fi fost investiţi de Dorin Cocoş în imobiliare. Procurorii spun că Elena Udrea, pe atunci căsătorită cu omul de afaceri, nu a trecut nici împrumuturile şi nici noile proprietăţi în declaraţiile de avere. A trecut însă dividendele obţinute de la societatea fostului său soţ. 

Citiți și:

ROMÂNIA FURATĂ. Afacerea Microsoft, sub semnul corupției. Unde s-au dus banii dați de trei guverne
DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru au fost eliberați
Acensiunea politică a Elenei Udrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri