Migranți ascunși în tirul cu pepeni

Data publicării:
migranti tir pepeni

„În data de 28.05.2015, la ora 10.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui camion, un cetățean polonez care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu tehnică specifică din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă, ascunse într-un spațiu special amenajat, printre marfa transportată, patru persoane de sex masculin care vorbeau limba arabă și nu dețineau documente de identitate.

La cercetări, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni afgani cu vârste de 19 și 20 de ani. Aceștia au declarat că au plecat din țara de origine în urmă cu aproximativ 15 zile, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcându-se în camion într-o parcare în Grecia, fără știrea șoferului.

Câteva ore mai târziu, în apropierea aceluiași punct de trecere a frontierei, au fost observate două persoane care se deplasau pe jos, la 300 de metri distanță de locul de efectuare a controlului, venind dinspre podul Calafat-Vidin cu intenția de a ocoli punctul de frontieră.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la reținerea și conducerea acestora la sediul P.T.F. Calafat-Vidin. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că este vorba despre doi cetățeni sirieni în vârstă de 14, respectiv 27 de ani.

Aceștia au declarat că în urmă cu o lună au trecut ilegal frontiera din Turcia în Bulgaria, iar acum încercau să tranziteze România cu scopul de a ajunge în Germania.       

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, migranții, șoferul și mijlocul de transport au fost predați Poliției de Frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri