Mihai Necolaiciuc, fost director al CFR, acuzat de mărturie mincinoasă

Data publicării:
mihai necolaiciuc

 

ACTUALIZARE 14.00. Mihai Necolaiciuc este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Acuzaţiile DNA:

„Necolaiciuc Mihai a fost audiat în calitate de martor, în ziua de 05 aprilie 2016, în dosarul 35211/3/2015 al Tribunalului București.

În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc Mihai a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea.

Necolaiciuc Mihai, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite”.


Pe 3 iunie 2015, Necolaiciuc a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la zece ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi utilizare a creditelor în alte scopuri, care au produs un prejudiciu de peste 18 milioane de euro.

El mai are la activ o condamnare definitivă de 4 ani şi şase luni de închisoare, dată în octombrie 2014 de Curtea de Apel Bucureşti, pentru infracţiunea de utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice. În acest al doilea dosar, Necolaiciuc a fost eliberat condiţionat pe 17 iulie, după nouă luni de detentie, deoarece din pedeapsă i s-a scăzut perioada petrecută în arest preventiv, respectiv iunie 2009 - octombrie 2011.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri