Milionarul Ioan Niculae, trimis în judecată

Data publicării:
20160318 ioan niculae diicot 00 INQUAM Octav Ganea

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților

NICULAE IOAN, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, administrator al S.C. INTERAGRO S.A. și SC INTERVITT SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- cumpărare de influență, în formă continuată, 
- instigare la evaziune fiscală și 
- instigare la spălare de bani, 

GHEORGHE BUNEA STANCU, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei președinte al Consiliului Județean Brăila și președinte al organizației județene a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență,

TONCEA NICOLETA MARIANA, președinte al S C. INTERAGRO S.R.L.,la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- complicitate la evaziune fiscală și 
- complicitate la spălare de bani, 

BĂRAC VIOREL, director general S.C. INTERAGRO S.A., la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- evaziune fiscală și 
- spălare de bani, 

S.C. INTERAGRO S.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- evaziune fiscală și 
- spălare de bani, 

SC INTERVITT SRL, SC LIBAROM AGRI SRL și SC MIKE TRADING & INVESTMENT SRL, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- complicitate la evaziune fiscală, 
- spălare de bani”, se arată în comunicatul DNA. 

Dosarul vizează tranzacţii financiare ilegale, dar şi mituirea unor persoane cu influenţă pentru promovarea unei hotărâri de guvern prin care să fie acordate facilităţi fiscale companiei milionarului, privind subvenţionarea de îngrăşăminte chimice.

Procurorii spun că o astfel de măsură ar fi adus un beneficiu de 600 de milioane de euro companiei Interagro, dar şi riscul unei sancţiuni aplicate României de Comisia Europeană prin procedura de infringement.

Bugetul statului ar fi fost prejudiciat în mod direct, dar şi indirect cu 750 de milioane de euro.

Pentru ca hotărârea de guvern să fie promovată, Ioan Niculae i-ar fi promis omului de afaceri Said Baaklini o mită de două milioane de euro şi unei alte persoane un milion de euro. La rândul său, Gheorghe Bunea Stancu urma să primească un procent din profitul înregistrat de firmele controlate de Ioan Niculae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri