Ministerul Public: Procurorul general nu primeşte telefoane despre cum să se soluţioneze dosarele

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar agerpres crop

Procurorul general Augustin Lazăr nu primeşte telefoane în care să i se spună cum trebuie soluţionate dosarele aflate în cercetare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat procurorul Ramona Bulcu, şeful Biroului de Informare şi Relaţii Publice din Ministerul Public la solicitarea agenţiei de presă News.ro.

augustin lazar agerpres crop
FOTO Agerpres

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seară, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general ca "în timpul atribuţiilor să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate".

"Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede această speţă şi l-am rugat ca în cadrul atribuţiilor sale să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate", a declarat Iohannis, după ce a afirmat şi că a discutat cu Kovesi despre acuzaţiile de plagiat şi că nu crede că există vreun motiv pentru care aceasta să demisioneze, dar că pot fi făcute reevaluări, dacă lucrurile iau altă turnură.

„Domnul procuror general spune că discuţia avut loc într-un context oficial în care era vorba despre resursele şi obiectivele Ministerului Public, asta era tema discuţiei, astfel încât să fie un echilibru între ce resurse sunt, ce obiective, şi să se poată soluţiona cu celeritate dosarele intens mediatizate, mai ales cele aflate în atenţia opiniei publice, cum este şi acesta, dar şi celelalte, care trebuie soluţionate în termene rezonabile, tocmai pentru că trebuie să se menţină un echilibru şi să vedem dacă avem resurse”, a precizat pentru News.ro procurorul Ramona Bulcu.

„Acesta a fost contextul discuţiei, aşa cum transmite domnul procuror general. Dumnealui nu primeşte telefoane şi nu s-a întâmplat niciodată să primească un telefon în care să i se spună punctual pe un dosar să îl soluţioneze cu prioritate sau celeritate”, a punctat Ramona Bulcu.

 

Preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat miercuri pentru Digi24 că nu consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile prin faptul că i-a cerut procurorului general celeritate în soluţionarea dosarului privind acuzaţiile de plagiat în cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

"Înfăptuirea justiţiei presupune celeritate. Nu consider o exagerare când preşedintele ţării a cerut să se desfăşoare cu celeritate. El are rolul de mediator. ", a declarat judecătorul Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru Digi24.

Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, în urmă cu o săptămână, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri