Ministrul Justiţiei din Madagascar: Mazăre riscă să-i contamineze şi pe corupţii de aici

Data actualizării: Data publicării:
mazare interviu

Ministrul Justiţiei din Madagascar a declarat că extrădarea lui Radu Mazăre este doar o chestiune de câteva zile, actele urmând să fie gata joi.

Ministrul de justiţie din ţara africană a confirmat extrădarea lui Radu Mazăre şi a declarat că e posibil ca până joi, dosarul de extrădare să fie gata, iar Radu Mazăre să părăsească insula

„El este extrădabil pentru că infracţiunea de care a fost acuzat nu este o chestiune politică, ci e una de drept comun, este corupţie. Şi noi, malgaşii, deferim justiţiei, fără ezitare, pe toţi cei implicaţi în acte de corupţie. Prin urmare, noi nu mai aşteptăm să-l vedem pe el cum rămâne în Madagascar pentru că atunci îi va contamina de asemenea şi pe corupţi de aici, tocmai acum când noi suntem într-o luptă asiduă împotriva acestui flagel”, a spus Jacques Randrianasolo, ministrul justiţiei din Madagascar, pentru Știrile ProTV, potrivit News.ro.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi seară, că procedura de extrădare a lui Radu Mazăre a fost admisă de către autorităţile din Madagascar.

Fostul primar al Constanței va fi preluat sub escortă pentru a fi adus în ţară. El afirmă că nu se va opune extrădării pentru că a obosit să lupte. În plus, Mazăre susţine că după ispăşirea pedepsei se va întoarce în Madagascar.

„Dacă instanţa aceasta din Madagascar va decide că trebuie să fiu extrădat nu mă voi mai opune pentru că am obosit să lupt, am luptat destul cu statul român abuziv, nu voi mai lupta şi aici, şi în Madagascar. Dacă voi ajunge în România prin extrădare, după ce se va termina pedeapsa,  mă voi întoarce aici în Madagascar, până la sfârşitul zilelor”, a declarat Radu Mazăre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri