Ministrul Justiţiei: În câteva zile voi declanşa procedura pentru alegerea unui şef al DIICOT

Data publicării:
cazanciuc captura

Întrebat ce se întâmplă cu propunerea pentru şefia DIICOT, ministrul Justiţiei a răspuns că procedura pentru alegerea unei noi conduceri a Direcţiei va fi declanşată în următoarele zile.

„În câteva zile voi declanşa procedura”, a spus Robert Cazanciuc.

„Ceea ce este important în această procedură este să respectăm legea în vigoare şi exigenţele partenerilor europeni, adică un proces transparent în urma căruia să avem la conducerea DIICOT un procuror care să aibă experienţă profesională, să avem toţi garanţia că selecţia a fost făcută pe merit, nu pe alte criterii”, a mai spus Cazanciuc

„Nu am în momentul de faţă nicio nominalizare”, a precizat ministrul Justiţiei.


Şeful luptei antimafia din România a fost arestat pentru corupţie. Alina Bica, fost procuror-şef al DIICOT, a ajuns în 2014 în spatele gratiilor, după ce DNA a descoperit că este responsabilă pentru un prejudiciu de 62 de milioane de euro adus statului. Procurorii spun că în 2011, Alina Bica, atunci secretar de stat în Ministerul Justitiei, a semnat un document în baza căruia un om de afaceri a fost despăgubit cu peste 90 de milioane de euro pentru un teren în Sectorul 2. Numai că despăgubirea a fost supraevaluată, au descoperit anchetatorii, care au pus cap la cap reţeaua de influenţă din Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor.

Soţul fostei şefe a DIICOT a fost miercuri la DNA, pentru audieri.  


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri