Ministrul Justiţiei: Ştiindu-l pe Victor Ponta de foarte mulţi ani, cred că a ştiut să respecte legea

Data publicării:
cazanciuc - 5664636-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

"Am fost surprins de acuzaţiile aduse premierului. Totodată, am constatat că prim-ministrul s-a prezentat, atunci când a fost citat, ca oricare alt cetăţean, ceea ce arată foarte clar că în România nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul Justiţiei, prezent la alegerile pentru Baroul Bucureşti.

Întrebat dacă premierul ar trebui să demisioneze, ministrul Justiţiei a răspuns: „Nu, categoric nu din punctul meu de vedere. România are stabilitate economică. Am realizat multe în ultimii 3 ani. Riscăm să le pierdem destul de repede. Avem creştere economică la nivel macro, avem venituri crescute la nivelul populaţiei. Avem încrederea partenerilor externi şi, în mod cert, avem consolidarea statului de drept în mandatul lui Victor Ponta. Ştiindu-l pe Victor Ponta de foarte mulţi ani, cred că a ştiut să respecte şi să protejeze legea”.

Robert Cazanciuc: Procurorii, categoric, nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice

Referitor la faptul că premierul a fost citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în aceeaşi zi în care a fost depusă moţiunea de cenzură de către PNL, Robert Cazanciuc a subliniat că procurorii nu acţionează în funcţie de evenimentele publice, însă ei sunt permanent conectaţi la viaţa publică.

"Procurorii categoric nu îşi fac planul de acţiune într-un dosar în funcţie de toate evenimentele zilnice. Pe de altă parte, ca magistraţi, ca oameni ai societăţii, ei sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că procurorii se pot autosesiza înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică. Faptul că judecătorii şi procurorii fac sesizări la CSM ori de câte ori sunt afirmaţii nepotrivite în spaţiul public, înseamnă că sunt conectaţi la viaţa publică", a adăugat ministrul Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri