Ministrul Muncii: Salariile magistraților nu cresc

Data publicării:
magisrati

Mărirea salariilor din magistratură cu până la 18 procente nu poate fi susţinută, spune ministrul Muncii. Angajaţii din Justiţie au cerut şi ei lefuri mai mari după ce Guvernul a dat o ordonanţă de reglementare a salariilor din Sănătate şi Educaţie.

CSM a organizat o dezbatere astăzi pe tema creșterii de salarii, la care au participat și miniștrii Muncii și al Justiției, Dragoș Pîslaru respectiv Raluca Prună.

Dragoș Pîslaru a afirmat că acest Guvern nu poate în momentul de față să ofere această mărire salarială de aproape 20 de procente, impactul bugetar fiind mult prea mare. Mai exact ar fi vorba despre sums de aproape 250 de milioane de lei.

Ministrul a apreciat însă că întâlnirea a fost constructivă și că se vor rezolva unele dintre nemulțumirile magistraților.

Pe de altă parte, magistrații vorbesc în argumentele lor și despre salariile magistraților din celelalte țări din Uniunea Europeană le au.

De asemenea, ei au amintit și că încrederea în Justiție a scăzut în ultimul an de zile cu 13% și că sistemul de justiție este subfinanțat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri