Mircea Băsescu, în fața judecătorilor: Nu am văzut banii de la familia lui Sandu Anghel, doar punga

Data publicării:
mircea basescu mediafax-3

„Privitor la discuţia transcrisă în dosar, în care se menţionează că as fi primit de la Căpăţână suma de 250.000 de euro, menţionez că era vorba despre banii pe care Căpăţână îi adusese în vederea restituirii către familia Anghel. (...) Eu nu am văzut niciodată banii, ci doar punga în care se aflau”, a spus fratele șefului statului, potrivit cotidianului Evenimentul zilei.

Mircea Băsescu susţine că familia interlopului a făcut presiuni, în repetate rânduri, pentru a-i cere să intervină pe lângă preşedintele Traian Băsescu, pentru a-l scoate pe Sandu Anghel din închisoare.

Banii – cei 250.000 de euro – ar fi fost aduși de presupusul complice, Marian Căpățână, pentru a fi dați familiei Anghel, în urma unui împumut mai vechi, a mai spus fratele președintelui.

În fața instanței, Mircea Băsescu a mai declarat că le-ar fi promis sprijin celor din familia Anghel, dar acest sprijin urma să fie acordat prin intermediul unui avocat.

Ulterior însă, adaugă fratele președintelui, s-a dovedit că respectivul avocat nu era specializat în asemenea procese.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt arestați preventiv.

Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență, pentru că ar fi primit bani de la familia lui Sandu Anghel pentru a interveni în sensul obținerii unei sentințe favorabile în dosarul acestuia. Marian Căpățână este acuzat de complicitate la trafic de influență.

Pe de altă parte, presa locală din Constanţa publică o scrisoare din 2011 care îi este atribuită lui Mircea Băsescu. Atunci, acesta informa Parchetul General de faptul că este şantajat: „Vă aduc la cunoştinţă următoarele: în ziua de luni, 28 Februarie 2011, în jurul orei 20.30, când am ajuns acasă, mă aşteptau soţia d-lui Anghel Sandu şi fiica sa. Mi-au făcut impresia a două femei foarte îngrijorate de soarta soţului, respectiv tatălui lor. Doreau ca eu să le ajut în cazul soţului/tatălui. Le-am explicat că o eu nu pot să fac nimic şi să aibă încredere că Justiţia îşi va face corect datoria”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri