Mircea Băsescu va fi plasat în arest la domiciliu

Data publicării:
mircea basescu mediafax 1

Mircea Băsescu, la DNA FOTO: MediafaxFoto

ACTUALIZARE 14:42 Mircea Băsescu a ieșit din arestul Poliției Capitalei, dar nu a făcut nicio declarație:

______________

Decizia Curții de Apel urmează să fie transmisă către arestul Poliției Capitalei, acolo unde este încarcerat Mircea Băsescu. Marian Căpățână este încarcerat la penitenciarul de la Poartă Albă.

Nu este clar deocamdată ce adresă figurează în decizie pentru plasarea lui Mircea Băsescu în arest la domiciliu.

Marți s-a judecat cea de-a 21-a cerere de contestare a arestului, pe care Mircea Băsescu a depus-o în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, iar miercuri a primit vestea că această cea de-a 21-a încercare a fost cu noroc.

Formalitățile de eliberare din arest vor dura cel puțin câteva ore.

Mircea Băsescu se va întoarce acasă, dar va trebui să respecte o serie de condiții pe care le presupune arestul la domiciliu.

Mircea Băsescu a fost arestat în urmă cu cinci luni.

Istoricul dosarului

Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

Anchetatorii susţin că din suma totală de 600.000 de euro pe care Florin Anghel i-ar fi dat-o lui Marian Căpăţână, Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro. Marian Căpăţână este acuzat că şi-a însuşit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiţi de la Florin Anghel, pentru că ar fi mijlocit remiterea banilor.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, şi fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

Tot Tribunalul Constanţa judecă şi acest dosar, în care fratele preşedintelui apare ca parte vătămată şi în care inculpaţi sunt cei cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial - soţia acestuia, Fănica Anghel, cei doi fii şi fiica, Florin, Grinică Ion şi Izaura Anghel şi concubinul acesteia din urmă, Marius Constantin, acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri