Mircea Govor, interceptat de DNA. Șeful PSD Satu Mare, arestat preventiv

Data publicării:
mircea govor -captura buna-2

ACTUALIZARE 18.14. Liderul filialei PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, după câteva ore de deliberări.

El va fi plasat în arest preventiv la București. Mircea Govor a aflat de decizia instanței în timp ce era în drum spre Satu Mare, unde era plasat în arest la domiciliu.


Potrivit anchetatorilor, Mircea Govor ar fi încercat să ajungă la Daniel Chiţou, fostul ministru al Finanţelor şi la Gelu Diaconu, preşedinele ANAF, pentru a-şi pune apropiaţii în funcţii cheie de la Direcţia Finanţelor Publie Satu Mare. Ca să fie mai convingător, ar fi apelat şi la ajutorul fostului ministrul al Trasporturilor, Ovidiu Silaghi. Anchetatorii susţin că intervenţiile ar fi ajuns chiar până la Liviu Dragnea, actual şef al PSD. Toţi ce menţionaţi neagă însă scenariul descris de anchetatori.

Mircea Govor, discuţie telefonica cu Liviu Dragnea:

„Păi, pentru că o avut Ştef o discuţie cu Chiţoiu şi o zis că tre' să vorbim o treabă cu dumneavoastră şi până atunci nu poate zice nimic... şi despre asta o fost vorba…am primit sarcină ca să vorbesc cu dumneavoastră."

sursa: referat DNA

Anchetatorii precizează că Liviu Dragnea i-a răspuns lui Mircea Govor că nu i-a spus nimeni nimic despre vreo întânlnire.

Întrebat dacă a intervenit la preşedintele ANAF, Mircea Govor a raspuns: „Nici vorbă”.

Din dosarul procurorilor reiese că la nivel local se dădea o luptă dură, între PNL şi PSD, pentru şefia instituţiilor deconcentrate.

Discuție telefonică între Mircea Govor si un membru PNL:

M. Govor: Nu-i bai, io opresc, io sun la Bucureşti şi opresc numirile.

Membru PNL: Opreşte cum vrei tu, asta este, n-am ce să fac, dacă tu discuţi cu oamenii mei pe care io îi fac şi io îi pun, tu îi opreşti, io n-am discutat niciodată, nici o propunere de a ta.

M. Govor: Na bine Adi, îi vorba, ştii ce spun ăştia, de ce luaţi de la PDL (..) şi îi faceţi PNL…

Membru PNL: Mircea, ascultă-mă te rog frumos, dacă vrei să discutăm nu discuta cu mine îi şedinţă… te rog frumos.

 sursa: referat DNA

Din intercepările făcute în dosar reiese că Mircea Govor avea influneţă marea asupra lui Ovidiu Silaghi:

Mircea Govor : Ai văzut pe Ovidiu l-am salvat, l-am adus la PSD.

Domn : Da.

Mircea Govor : Azi era arestat. (...) Şi i-am întins o mână mă, care o fost duşmanul meu de moarte, mă!

sursa: referat DNA

Fostul ministru al Transporturilor are însă altă variantă.

Nu ştiu ce apare în stenograme şi cine spune chestia aceasta ... Păi bun, eu eram deja parlamentar european, deci nu puteau să ceară Parlamentului României să îmi ridice mie imunitatea”, declară Ovidiu Silaghi, deputat ALDE.

În decembrie 2013, procurorii DNA au cerut arestare preventivă a fostului ministru al Trasporturilor pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Nelu Iordache. Anchetatorii susţin că firma acestuia urma să fie favorizată. Procurorii DNA au cerut şi arestarea preventivă a lui Mircea Govor, dar judecătorii Curţii Supreme au stabilit că nu se impune acest lucru şi l-au plasat în arest la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri