Mită anti-amenzi pe şosele: Vicepreşedintele PNL Cluj şi alţi doi inspectori de la Controlul Traficului sunt urmăriţi penal pentru corupţie

Data publicării:
camioane-2

Trei angajaţi cu funcţii de conducere din Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier sunt urmăriţi penal de DNA. Unul dintre ei este Rareş Vasile Pop, inspector şef teritorial pe şapte judeţe, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PNL Cluj.

Conform procurorilor, cei trei interveneau pentru ca anumite persoane sau societăţi să nu fie sancţionate în trafic, se arată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie remis miercuri seară.

Rareş Pop şi-ar fi creat astfel relaţii cu mai multe firme, de la care primea bani sau servicii în schimbul protecţiei. El este urmărit acum pentru mai multe infracţiuni, printre care abuz în serviciu în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, şantaj şi luare de mită.

El a dat declaraţii complexe în care a explicat punctual şi a dat relaţii cu privire la fiecare infracţiune care a fost adusă în sarcina sa, a precizat avocata acestuia, Geanina Costeacuc.

Procurorii au început urmărirea penală şi împotriva lui Claudiu Vasile Crişan, inspector coordonator al Biroului judeţean Cluj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu comis în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

Alături de aceştia, Radu Ioan Dohotar, inspector coordonator al Biroului judeţean Bistriţa Năsăud şi membru în consiliul de conducere al Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, este cercetat pentru infracţiunile de abuz în serviciu comis în formă continuată cu obţinere de foloase necuvenite, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au beneficiat de ajutorul Serviciului Român de Informațiiîn acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri