Mită la bacalaureat. Un inspector şcolar şi doi profesori din Brăila au fost reţinuţi

Data publicării:
femeie cu bani in mana - captura digi24-1

Procurorii Serviciului Teritorial Galaţi al DNA au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a Manuelei Danielescu, inspector şcolar la specializarea matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, pentru trei infracţiuni concurente de complicitate la luare de mită, a lui Valentin Florin Damian, profesor corector la Colegiul Tehnic "Panait Istrati" din Brăila, la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, pentru luare de mită şi a profesorului corector la acelaşi colegiu, Daniela Hareţ, tot pentru luare de mită, informează DNA.

De asemenea, potrivit sursei citate, a fost luată măsura controlului judiciar în cazul lui Iulian Vasii, începând din 8 octombrie şi până la finalizarea cercetărilor, pe durată nedeterminată, pentru dare de mită, potrivit Mediafax.

Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în 28 august 2014 Hareţ şi Damian, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august - septembrie 2014, având ajutorul Mirelei Diaconescu, inspector şcolar în cadrul ISJ Brăila, au solicitat şi au primit de la Iulian Văsii 2.500 lei, pe care cei doi au împărţit-o.

Banii au fost ceruţi şi primiţi astfel încât la teza scrisă susţinută la matematică Iulian Văsii, candidat la examen, să obţină o notă mai mare decât cea pe care o merita şi, implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat, arată DNA.

Daniela Hareţ, Valentin Damian şi Manuela Danielescu vor fi prezentanţi, joi, Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

DNA mai precizează că în acest dosar se fac acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, procurorii beneficiind, în această cauză, de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

Miercuri dimineaţă, procurorii DNA au făcut percheziţii la inspectoratele şcolare din Brăila şi Constanţa şi la două licee din Brăila, fiind vizate fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada august - octombrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri