Mită pe strada Ioan Olteanu

Data publicării:
IOAN OLTEAN agerpres 8118349

„Nu ştiu unde e biserica Chitila”, spunea Ioan Oltean.

„Vedeţi cu câtă neruşinare spune că nici nu cunoaşte biserica. Dom`le, te uiţi la om şi zici că mergi pe mâna lui că e un om serios. Câtă minciună! E o vorbă românească, câtă greaţă îţi fac”, spune un localnic.

În Chitila, la câţiva kilometri de Bucureşti, oamenii sunt revoltaţi după ce au auzit că în urmă cu cinci ani, în curtea bisericii lor, s-ar fi petrecut ilegalităţi.

„În curtea acestei biserici ar fi încasat deputatul Ioan Oltean mita de 600.000 de euro, susţin procurorii anticorupţie. La acea vreme parohia era condusă de preotul Alexandrescu, cel care a fost condamnat la închisoare pentru fapte de corupţie care au legătură tot cu despăgubirile de la ANRP”, relatează Ioana Ciurlea, reporter Digi24.

„Nu se duceau şi ei în altă parte, în spatele blocurilor, să împartă şpaga?”, spune un alt localnic.

În 2010, preotul a primit mită de la doi oameni de afaceri cărora li s-a lăudat că are cunoştinţe la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor şi că îi va ajuta să obţină despăgubirile dorite. Acum, procurorii arată în documente oficiale că la acea vreme deputatul Ioan Oltean se comporta ca un şef la ANRP şi era o prezenţă constantă în biroul Crinuţei Dumitrean, şefa instituţiei. Cel care l-a denunţat pentru mita încasată de la omul de afaceri Mihai Rotaru este tocmai preotul din Chitila, aflat în închisoare.

Acum, la Chitila slujeşte un alt preot, care a preluat parohia în urmă cu doi ani.

Dacă de Dumnezeu nu mai au frică de cine mai au?”, se întreabă o localnică.

Arest preventiv pentru șase inculpați din dosarul ANRP 4

Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu şi-au trimis avocaţii la Parlament, să le studieze dosarele

Spovedanie în fața procurorilor DNA. Preotul din Chitila, denunțător în dosarul ANRP 4

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri