Mită pentru judecătoare – petreceri la Moulin Rouge, excursii în Malaezia, poșete și pantofi scumpi

Data publicării:
paris vedere ansamblu -lp

185 de euro este cel mai ieftin meniu la Moulin Rouge. Cel puţin 100 de euro cazarea pe noapte, la un hotel din Paris. Sau excursii în Malaezia. O pereche de pantofi la modă - de la 500 de euro în sus. Adăugăm şi o poşetă serioasă sau o blană scumpă. Aşa că ajungem la cel puţin 5.000 de euro. Cele două judecătoare au trăit pe picior mare pe banii unui om de afaceri din Botoşani, spun procurorii anticorupţie. Îi datorau însă decizii favorabile. Anchetatorii au început investigaţiile de acum trei ani, dar au fost nevoiţi să se oprească.

La percheziţiile din toamna lui 2011, procurorii au ridicat mai multe bijuterii, dar şi obiecte vestimentare despre care bănuiau că Gabriela Bîrsan le-ar fi primit în schimbul unor hotărâri favorabile omului de afaceri. Însă CEDO a decis că toate trebuie returnate judecătoarei, pentru că se bucura de imunitatea soţului său, la vremea respectivă reprezentantul României la CEDO.

Fostul preşedinte al Secţiei Penale de la Curtea Supremă, Anton Pandrea, a prevenit-o pe Gabriela Bîrsan că îi sunt ascultate telefoanele. Mai exact, după ce judecătorul a emis autorizaţia de interceptare, i-a spus acest lucru Corinei Corbu, la vremea aceea secretar al Consiliului Superior al Magistraturii, acum colegă de Secţie cu Gabriela Bîrsan. Aceasta i-a spus preşedintei de la vremea respectivă a Secţiei de Contencios Administrativ de la Instanţa Supremă să aibă grijă, căci este în vizorul DNA.

Încă de la debutul anchetei soţia fostului reprezentant al României la CEDO a respins acuzaţiile procurorilor.

Procurorii au pus acum sechestru pe cinci mii de euro în cazul Gabrielei Bîrsan. La atât sunt evaluate cadourile primite de magistrat de la omul de afaceri care a avut însă de câştigat milioane de lei în urma deciziilor pronunţate la Curtea Supremă în favoarea sa.

 Conform declarației de avere a Gabrielei Bîrsan, ultima dată actualizată în martie anul trecut, aceasta nu deține bijuterii sau tablouri de valoare deosebită. Are, împreună cu soțul său, o casă de vacanță și una de locuit, trei autoturisme și 570.000 de lei și peste 250.000 de euro în conturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri