Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava după un drum de 28 de ore

Data publicării:
monica iacob ridzi mediafax-6

ACTUALIZARE 21.13. Monica Iacob Ridzi a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava după 28 de ore de când a urcat în autobuzul penitenciarului Gherla. În cursul zilei, avocatul ei s-a plâns că nu poate afla unde este fostul ministru.

În vehiculul cu care a fost adusă la Bucureşti Monica Iacob Ridzi s-au aflat mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Gherla, care erau transferaţi la alte penitenciare din ţară.

Pentru fiecare dintre aceştia, la destinaţie, au trebuit întocmite acte, procedură care necesită timp. Aceasta este explicaţia pentru care autobuzul plecat de la Gherla luni, în jurul orei 16, a ajuns la Jilava abia astăzi, aproape de ora 20.

_________________________________

Starea de sănătate a Monicăi Iacob Ridzi s-a înrăutăţit imediat după ce a fost încarcerată, acum trei săptămâni. Fostul ministru susţine că suferă de trombofilie, dar şi de alte 12 boli, şi a cerut un regim semideschis de detenţie. Decizia va fi luată de Comisia specială de la Penitenciarul Gherla și ar trebui anunţată până în 16 martie. Deocamdată, avocaţii Monicăi Iacob Ridzi încearcă să afle unde este acum clienta lor.

„A plecat ieri, în jurul orei 16, şi încă nu a ajuns la Spitalul Penitenciar Jilava. Mi-au spus că asta e traseul. Sigur că îmi fac griji, pentru că starea ei de sănătate nu e foarte bună şi un astfel de transport nu poate să îi facă bine după atâtea ore”, spune unul dintre avocații fostului ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri