Monica Macovei cere o lege anti-mită

Data publicării:
monica macovei la digi24 2

Europarlamentarul Monica Macovei spune că România are nevoie de o lege anti-mită care să fie adoptată cât mai repede. Politicienii care se vor opune acestei legi încurajează corupția, mai spune ea.

monica macovei la digi24 2

Legea anti-mită „trebuie adoptată imediat pentru a opri fraudarea bugetului central, a bugetelor primăriilor din țară, fraudare care a avut loc în ultimii 26 de ani și care a încetinit mult dezvoltarea României și crearea acelei pături de mijloc și de bunăstare în România”, arată europarlamentarul într-un comunicat de presă.

„Consider că politicienii care se vor opune adoptării acestei legi nu vor decât să continue și să încurajeze corupția în România, să mențină populația într-o stare de sărăcie și să mențină furtul din banii publici, bani care au ajuns de multe ori în buzunarele lor sau ale prietenilor lor”, adaugă ea.

Monica Macovei a organizat astăzi un eveniment pe tema combaterii corupției în mediul public și privat, la care au participat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, și ambasadorul britanic în România, Paul Brummell.

„Corupția există acolo unde sunt bani. Borcanul cu miere este în domeniul achizițiilor publice. Dacă adoptăm o astfel de lege și combatem corupția în interiorul companiilor de stat și private care licitează în cadrul procedurilor de achiziții publice, atunci prețurile autostrăzilor, spitalelor, bunurilor, serviciilor vor fi scăzute. Corupția este cea care crește prețurile: când dai mită, o dai pentru ca prețul să fie mai mare și, deci, din banii publici pleacă o sumă mult mai mare – de trei ori, de cinci ori - decât prețul real de piață”, arată Monica Macovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri