Monica Macovei, despre Avocatul Poporului: „Victor Ciorbea a permis Guvernului Ponta să facă comerț cu primari”

Data publicării:
monica macovei la digi 21.11

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Monica Macovei solicită Parlamentului să îl revoce din funcție pe Avocatul Poporului.

„Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a refuzat să atace Ordonanța de Urgență care a permis migrația primarilor pentru 45 de zile, iar astăzi (n.r. miercuri) Curtea Constituțională a decis că această OUG încalcă Constituția. Victor Ciorbea a demonstrat că este avocatul de casă al PSD, și nu Avocat al Poporului. Prin refuzul de a contesta această Ordonanță, Ciorbea a permis Guvernului Ponta să facă comerț cu primari, cu intenția comercializării voturilor”, a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

„I-am solicitat lui Victor Ciorbea, chiar în ziua în care a fost emisă de Guvernul Ponta această ordonanța neconstituțională, să o atace la Curtea Constituțională. Ciorbea a refuzat, iar dacă ar fi acționat cum i-am cerut, astăzi nu mai eram în situația în care timp de 45 de zile s-a aplicat o lege neconstituțională. Aleșii locali care au migrat în aceste 45 de zile ar trebui să-și piardă mandatele”, a mai scris europarlamentarul. 

Ordonanța traseismului, subiect de scandal. Proiectul a fost discutat în comisiile de specialitate din Senat

Monica Macovei a precizat  că Avocatul Poporului trebuie să fie ales prin vot direct de români. „Până la modificarea Constituției în acest sens, solicit Parlamentului să îl revoce pe Victor Ciorbea”, a conchis aceasta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri